mayu11
23.01.2010, 09:45:50
Chciałbym kogoś poprosić o wykonanie malutkiego skryptu.
Chodzi mi o to, że gdy wchodzę na stronę wyświetla mi się Reklama adsense na cały ekran i muszę nią kliknąć, aby zamknąć.
Myślałem nad tym, ale nie znam się na Javascript.
Powinno to być coś w tym stylu:
<div style="position:absolute;width:100%;height:100%;"></div>
wookieb
23.01.2010, 10:05:36
Reklamy reklamami ale nie ma nic gorszego niż reklamy blokujące dostęp do strony. Jak podrywasz laskę to wyskakujesz do niej cały goły w pełnej NIE okazałości? Wmontuj jeszcze reklamę we flash, zrób fullscreen i tak na każdej stronie. Gdyby wszyscy tak robili to z internetu nikt by nie korzystał, więc uwierz, że takimi praktykami bardziej zniechęcisz ludzi do odwiedzania twojej witryny niż na tym zarobisz.
Jak nie umiesz tego zrobić o co prosisz to nawet dobrze. Mniej utrudniania życia, przez ludzi, którzy nie mają za grosz rozsądku.
askone
23.01.2010, 16:58:02
Hmmm - nie wydaje mi się aby to był problem, ale nie widzę też sensu pisania takiego skryptu...
- Jeśli dotyczy to strony jaką odwiedzasz, a nie jesteś jej autorem to zastosuj AdBlock'a
- Jeśli natomiast jesteś autorem strony to po prostu wyłącz wyświetlanie się tej reklamy...
- Jeśli jednak nie możesz jej wyłączyć, bo strona leży na darmowym hostingu to zmień hosting na płatny

Pozdrawiam