Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Javascript] Zamknięcie reklamy.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
mayu11
Chciałbym kogoś poprosić o wykonanie malutkiego skryptu.

Chodzi mi o to, że gdy wchodzę na stronę wyświetla mi się Reklama adsense na cały ekran i muszę nią kliknąć, aby zamknąć.

Myślałem nad tym, ale nie znam się na Javascript.
Powinno to być coś w tym stylu:
<div style="position:absolute;width:100%;height:100%;"></div>
wookieb
Reklamy reklamami ale nie ma nic gorszego niż reklamy blokujące dostęp do strony. Jak podrywasz laskę to wyskakujesz do niej cały goły w pełnej NIE okazałości? Wmontuj jeszcze reklamę we flash, zrób fullscreen i tak na każdej stronie. Gdyby wszyscy tak robili to z internetu nikt by nie korzystał, więc uwierz, że takimi praktykami bardziej zniechęcisz ludzi do odwiedzania twojej witryny niż na tym zarobisz.
Jak nie umiesz tego zrobić o co prosisz to nawet dobrze. Mniej utrudniania życia, przez ludzi, którzy nie mają za grosz rozsądku.
askone
Hej

Czy ten skrypt miałby:
  • zamykać tę reklamę
  • wyświetlać ją w postaci diva, którego trzeba zamknąć
Pozdro
mayu11
Zamykać.
askone
Hmmm - nie wydaje mi się aby to był problem, ale nie widzę też sensu pisania takiego skryptu...
  • Jeśli dotyczy to strony jaką odwiedzasz, a nie jesteś jej autorem to zastosuj AdBlock'a
  • Jeśli natomiast jesteś autorem strony to po prostu wyłącz wyświetlanie się tej reklamy...
  • Jeśli jednak nie możesz jej wyłączyć, bo strona leży na darmowym hostingu to zmień hosting na płatny smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.