Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przesuwana mapa ala Google Maps
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
karbo
Witam. Nie jestem za dobrze rozeznany w JavaScripcie oraz Ajaxie chociaż znam podstawy, dlatego jak na razie nie umiem za dobrze używać jquery lub innych tak rozbudowanych frameworków. Muszę wykonać w js "przesuwaną mapę" coś ala Google Maps. Obiekty które miały by się tam znajdować są zapisane w bazie o strukturze:
pozycja X,
pozycja Y,
co ma się wyświetlić.
Dane można pobrać ajaxem i to dam rade wykonać ale mam problem z tym nieszczęsnym kodem.
Jeszcze nie zacząłem pisać pobierania danych bo nie ma sensu jeśli nie ma sie gdzie tego wyświetlić.
Macie jakiś pomysł lub chociaż link do strony gdzie można znaleźć pomoc odnośnie tego skryptu?
szalik
Proszę: http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...mp;aq=f&oq=
karbo
Z tego co wiem to Google Maps API obsługuje tylko swoje mapy lub wgrane na ich serwer a ja muszę udostępniać mapy przez bazę w której cały czas sie coś zmienia oraz coś prostszego do zrozumienia smile.gif
mls
Google Maps API umożliwia nałożenie własnych warstw map (złożonych, tak jak "oryginalne" mapy, z "cegiełek").
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.