Witam. Zainstalowałem program WebServ na laptopie (korzystam z niego na PC). Przy instalacji wybrałem wersję PHP 4.4.7, MySQL 4.0.26. Gdy próbuję odpalić program phpMyAdmin (v. 2.11.4) wyskakuje komunikat w Internet Explorerowskim stylu - "Nie można wyświetlić strony". W "opcjach internetowych" odznaczyłem linijkę "Pokaż przyjazne komunikaty o błędach HTTP". Po kliknięciu na odśwież wyskoczyło okienko ładowania. Wydawałoby się, że wszystko już gra. Niestety kreseczki ładują się do końca, i znowu, i znowu. Bez końca. Jeśli zamknę okienko phpMyAdmin i ponownie go uruchomię wyskakuje na powitanie komunikat "Nie można wyświetlić strony". Po kliknięciu "odśwież" proces ładowania zachodzi w w/w sposób.
Próbowałem odpalić program z nowszą wersją PHP i MySQL. Niestety bez efektu.
Na laptopie jest antywirus AVG Anri-Virus Free. Przyznam, że laptop nie jest mój i nigdy z tym antywirem nie miałem do czynienia, dlatego też nie widzę opcji firewall. Myślałem, że to może właśnie on blokuje ale nie wiem jak go wyłączyć, o ile w ogóle jest. Tak czy inaczej wyłączenie antywira też nic nie daje.
Pozdrawiam