Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak wentylator?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
thomson89
Witam!

Potrzebuję dwa wentylatory 80mm. Muszą one być przede wszystkim ciche, bo komputery będą pracowały w nocy oraz wydajne. Najlepiej byłoby gdyby były w ogóle nie słyszalne...

Cena to do przedział do 25zł.

Myślałem o czymś takim - ktoś to ma, poleca, odradza?

Proszę o pomoc!
erix
Proponowałbym modele z regulowaną prędkością obrotową (coś w tym stylu: http://allegro.pl/item934729316_arctic_coo...y_10_5_db.html).

Mam w desktopie podobnego potworka (nie pamiętam modelu, niestety), chodzi praktycznie bezgłośnie.
scanner
AC są dobre, ale lepsze są NoiseBlockery (mam da 120 mm na budzie) albo SilentiumPC Zephyr (mam od kilku dni 70mm na Athlonie 64 x2 6000+ zamiast boxowego).
thomson89
Chyba się skuszę na tego SilentiumPC Zephyr... Cena wydaje się być przyzwoita a i osiągi też na poziomie.
erix
E, to w końcu ma być na budzie, czy na CPU?

Bo jak na CPU, to spokojnie mogę polecić cokolwiek z tzw. lodówką (coś w stylu ArcticCooling Freezer 64). Z tym chyba się nie da procka zagotować; mam to na Sempronie 3000+, to rzadko kiedy temperatura wzrastała powyżej 40°C. Oczywiście katowanie i grami, i pakowaniem, kodowaniem audio, video, kiedyś męczony Primem i jeśli tylko jest nie zakurzony, to spokojnie wszystko wytrzyma. winksmiley.jpg
thomson89
Na budę. O Zephyrze mówiłem o tej wersji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.