Przechodząc do sedna, taki kod wydłubałem:
function getSelectedText(){ if(window.getSelection){ return window.getSelection().toString(); } else if(document.getSelection){ return document.getSelection(); } else if(document.selection){ return document.selection.createRange().text; } } $(function(){ $(".quote_s").click(function(){ var username = $(this).attr("id"); if(getSelectedText()) { $("#reply_message").append("[cytat]#"+username+" napisał/a:\n"+getSelectedText()+"[/cytat]\n"); $("html, body").animate({ scrollTop: $("#quickreply").offset().top }, 1); } }); });
I wczoraj już mi się zdawało że wszystko działa cacy, jakiego posta nie zaznaczyłem, tak w polu "szybkiej odpowiedzi" pojawiał mi się tekst wraz z jego autorem. Ale przyszedł problem, kiedy testowałem już w warunkach naturalnych, właściwie kilka problemów. Gdy powiedzmy zacytuje jedną wypowiedź, coś dopiszę w polu "szybkiej odpowiedzi" (textarea) i zacytuje jaki kolwiek tekst to na początku FF, chrome i opera po prostu to co dopisałem usuwały i dodawały cytowany tekst. Potem zacząłem coś zmieniać, próbować innych funkcji jquery, nic nie wychodziło i wróciłem do pierwotnego stanu. Tak teraz w FF i operze jeżeli tylko coś napiszę w polu "szybkiej odpowiedzi" cytowanie selektywne już nie działa, a w przypadku chrome to co dopisałem się nadpisuje tekstem który cytuje. I właściwie nie wiem w czym jest problem, jestem chyba jeszcze za mało kumaty w jquery i javascript.. Dlatego też zwracam się z prośbą o pomoc/doradzenie w tej sprawię. Za wszelką pomoc z góry dziękuje.