Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] wydłużanie kolumny z background
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
M@X
Dzięki takiej funkcji jest pewien obrazek i jeśli treść dokumentu jest dłuższa niż 529 to kolumna sie wydłuża z czarnym tłem poniżej:
[xml:1:8c675326b0]
<td bgcolor="000000" width="162" height="529" style="background-image: url(img/element.jpg); background-repeat:no-repeat;"></td>[/xml:1:8c675326b0]

ale jak zrobić aby elementem kopiującym sie nie był bgcolor tylko też jakiś jednopixelowy obrazek ? bo to niedziała:

[xml:1:8c675326b0]
<td background="img/element1.jpg" width="162" height="100%" style="background-image: url(img/element.jpg); background-repeat:no-repeat;"></td>
[/xml:1:8c675326b0]

próbowałem już w heighcie ustawić gwiazdke, jakieś inne długości i ciągle nic... z tłem bgcolor działa a z background nie sad.gif
Prosze o pomoc.
Dziękuje.
cichy
no trudno żeby działało skoro ustawiasz: no-repeat (nie powtarzaj)
powinno raczej być:

[xml:1:86dfaf3fd5]<td background="img/element1.jpg" width="162" height="100%" style="background-image: url(img/element.jpg); background-repeat: repeat-y;">
</td> [/xml:1:86dfaf3fd5]

repeat-y; - dla powtarzania w pionie
repeat-x; - dla powtarzania w poziomie
repeat; - dla obydwu

Pozdro
M@X
no tak ale widzisz właśnie chodzi o to że ten element1.jpg ma sie kopiować... a element.jpg ma być stały niekopiujący sie....
i tutaj cały problem :/
cichy
A teraz zastanów sie co Ty tak właściwie napisałeś.
Najpierw przydzielasz do komórki jako tło element1
a pózniej poprzez style element.
zrób to tak że stwórz osobną komórke dla element1 i wstaw to w nią jeśli ma być nie powtarzany, i druga komórke dla element który ma być powtarzany cały czas.
Bo ianczej to jest bez sensu, przynjamniej dla mnie.

Pozdro
M@X
napisałem dobrze, to o co mi chodzi, i byłem ciekaw czy to jest wykonalne ...
i nie chodzi mi o dwie komórki tylko właśnie o jedną, czy jest jakaś możliwość wstawienia w jedną komórke obrazka a pod nim innego obrazka jako rozciągnięcie...

czy ktoś mi odpowie czy takie coś jest w ogóle wykonalne questionmark.gif
tomkoz
moze sprobuj zagniezdzic tabele w komorce i w jednej wstaw rys1 , a w drugiej rys2
M@X
inne tabelki odpadają bo bede mógł cos wpisac w jednej albo drugiej osobno, a chodzi mi o jedną....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.