Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak pominąć wyświetlanie błędów ? Ukryć błędy bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
xkrystekx
Witam,

Od pewnego czasu wyświetla mi się na stronie taki błąd:

Error
Database query error

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/pospo/ftp/inc/classes/BxDolDb.php:401) in /home/pospo/ftp/inc/design.inc.php on line 133

Z tego co zauważyłem, to nie wpływa on na funkcjonowanie serwisu - wszystko działa dobrze. W związku z tym, mam pytanie, czy da się jakoś ukryć ten błąd ? By nie wyświetlał się on userowi, nie odstraszał go ?
Nie za bardzo wiem jak można pozbyć się tego błędu, więc chociaż chciałbym ukryć. Czy jest taka możliwość ?
darko
Nie prościej zerknąć do kodu i sprawdzić, co powoduje ten błąd? Błąd można usunąć na kilka sposobów:
- znajdując i rozwiązując problem smile.gif
- wyłączyć raportowanie błędów stosując ini_set oraz error_reporting
- wrzucić plik .htaccess i ustawić logowanie błędów do pliku lub tam wyłączyć raportowanie błędów
- wytłumić funkcję/instrukcje w linijce kodu, która powoduje błąd
xkrystekx
Powiem szczerze, że kompletnie się na tym nie znam, czy byłaby szansa, że ktoś by mi w tym pomógł ?
Michaxxx
Zobacz To
erix
Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/pospo/ftp/inc/classes/BxDolDb.php:401) in /home/pospo/ftp/inc/design.inc.php on line 133

Było setki razy, powinno się wyświetlić podczas pisania posta pewne okienko, że błąd już został rozklepany setki razy.

Temat zamykam, ile można?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.