nmts
10.04.2010, 14:37:23
Błąd podczas kopiowania plików z, i na komputer z pendrive. Odtwarzanie plików z pendriva jest możliwe. Inne urządzenia działają. Na innym komputerze pendriva działa. Na początku było wszystko ok, przeinstalowałem sterowniki usb. Co jeszcze mogę zrobić?
Explorer - Parametr jest nie poprawny.
Podgląd zdarzeń: Podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia \Device\Harddisk2\D.
Pendrive: Cruzer Extreme FAT32
gigzorr
10.04.2010, 15:41:26
Jak dziala na innym pc , to wiadomo , ze pendrive jest dobry.
Odsylam->
click
darko
10.04.2010, 15:54:35
Będę zgadywał. Przeskanuj jakimś antywirusem, sprawdź czy nie ma jakiś podejrzanych i najczęściej ukrytych plików o długich nazwach, usuń też plik autorun.inf. Zbackupuj dane (po przeskanowaniu antywirusem i usunięciu ewentualnych wirusów) i sformatuj urządzenie. Istnieje też prawdopodobieństwo, że ustawiłeś omyłkowo przydział pamięci wirtualnej na ten wolumen wymienny i stąd ten komunikat.
nmts
10.04.2010, 18:15:17
Muszę sprostować jedną sprawę - odtwarzać pliki mogę ale po około pół minucie np. oglądania filmu z pendriva system go traci.
@gigzorr, nie pomógł mi ten temat, wygląda, że wszystko w porządku z tymi ustawieniami.. : [
@darko, w związku z moim sprostowaniem dodaje, że nawet zeskanować w pełni nie mogę go, mimo to wykluczam możliwość znalezienia czegokolwiek, przeważnie jak coś jest to wykrywa po włożeniu do usb, format pendriva to ostateczność,
Daiquiri
10.04.2010, 21:16:57
A inny pen Ci działa?
nmts
13.04.2010, 23:43:42
Cytat(Daiquiri @ 10.04.2010, 22:16:57 )

A inny pen Ci działa?
Mam drugi, jednak mały i z początku myślałem, że działa lecz mogłem sprawdzić tylko mniejsze pliki, w każdym razie ściągnąłem też Flash Memory Toolkita i podczas poszukiwania błędów oba się rozłączały po pierwszych kilkunastu megabajtach...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.