Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upload plików na serwer przy metodzie get
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Adyk
przed zmiana servera wrzucalem pliki metodą post i dzialalo bez problemu.
niestety po zmianie na inny, admin ustawił REQUEST_METHOD na GET i teraz nie przesyła plików.
zmieniłem na method=get w definicji formularza, co jeszcze trzeba zmienic aby php odczytywało podany plik wysłany z forma, obecnie $_FILES['plik_1']['name'] nic nie zwraca.
z tego co czytałem $_FILES działa z metoda post, co zrobic jeśli nie mam takiej mozliwosci aby przesyłąc wspominana metoda tylko jest GET?

poniżej wersja z get

1. $nazwa_pliku=$_FILES['plik_1']['name'];
  2. $miejsce_docelowe="pliki/"."$nazwa_pliku";
  3.  
  4. if(is_uploaded_file($plik_1))
  5. { if(move_uploaded_file($plik_1,$miejsce_docelowe))
  6. {
  7. echo"wgrany<br>";
  8.  
  9. }
  10. }
  11. }

formularz

1. echo"<form name=form method=get action=\"test.php\" enctype=\"multipart/form-data\" onsubmit=\"return checkForm(this)\" >";
  2. echo"<input type=\"file\" size=50 name=\"plik_1\" title=\"dodaj plik...\">";
  3. echo"<input type=submit value=zapisz></form>";

erix
Cytat
niestety po zmianie na inny, admin ustawił REQUEST_METHOD na GET i teraz nie przesyła plików.

Z tego, co pamiętam, to pliki muszą być wysyłane POSTem. A jeśli chodzi o ustawienie przez admina, napisz mu, aby sprawdził konfigurację, bo tak nie może być. Podejrzewam, że nie napracował się przy pisaniu skryptu do łączenia PHP z serwerem poprzez FastCGI. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.