Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobieranie danych z zewnetrznej bazy do bazy lokalnej
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
ChrisB
witam

jak w temacie - potrzebuje pobrać i aktualizować 2 tabelki z zewnetrznego hosta do własnej bazy danych - jaka jest najlepsza metoda?

bo narazie co wymysliłem to skrypt php - logowanie do bazy, pobranie danych, przerobienie ich i wrzucenie do swojej bazy,

zakładając że struktura tabeli lokalna i ta na zewnetrznym serwerze jest taka sama - można zrobić to lepiej?

pozdrawiam
erix
mysqldump/podobne narzędzia?
ChrisB
tylko jest taki problem że potrzebuje pobrać za każdym razem może 1% tabeli - musi to być zrobione zapytaniem

1. INSERT INTO database1.TABLE (COLUMN)
  2. SELECT database2.TABLE.COLUMN
  3. FROM database2.TABLE

takie cos by było idealne jakby tylko dało się to zrobić na dwóch różnych hostach naraz;/

myślałem w sumie że to co innego a teraz po przeczytaniu sprowadza się do tego samego - jakby ktoś mógł poprostu przenieść mój post stamtąd i skasować ten drugi temat;/
ChrisB
jak w temacie
mam dostęp do zewnetrznego hosta z bazą danych gdzie dopisywane są rekordy nonstop - częściej niż co sekunde
zakładając że mam minimalny dostęp - tylko odczytywanie danych - jaka by była najlepsza metoda synchronizacji tej bazy z moją lokalną
jest to możliwe za pośrednictwem bazy danych? czy muszę zaprzęgać np crona albo skrypt który będzie robił selecta co sekunde i pobierał nowe rekordy i wrzucał do mnie?

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.