Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serializacja i deserializacja tablic w JS
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Elektryk
Witam i i ładnie o pomoc pytam smile.gif

Używam na stronie Sortable z jQuery UI. I chcę zapisywać ustawienie elementów po każdej zmianie. Ten dodatek pozwala na to by otrzymać kolejność elementów wedle ID w postaci tablicy, kolejne indeksy liczbowe to kolejne ID. I to musiałbym zapisać do ciasteczka, by potem, po odświeżeniu strony odczytać i za pomocą wtyczki do sortowania elementów poukładać wszystko na swoje miejsca.

I mój problem polega na tym, że nie wiem czym dokonać tej serializacji tablic do ciągu. Szukam w necie i wszystko co jest to albo nie działa albo nie wiem jak użyć. Ma ktoś jakiś link gdzie jest to jasno opisane? Najlepiej jakby to była wtyczka do jQuery chociaż niekoniecznie a angielskiego się nie boję.
erix
http://api.jquery.com/serialize/ winksmiley.jpg

Albo szukaj pod frazą: JSON - encode.
Elektryk
Ale to serializuje tylko wartości z formularza. Jednak okazało się, że za wcześnie się poddałem, niewiele później od napisania tematu przypadkiem znalazłem dwie funckje wbudowane w JS które to zastępują: split oraz toString biggrin.gif Mogę w ten sposób bo indeksami są liczby w innym przypadku musiałbym kombinować z JSONem. Dzięki za próbę pomocy winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.