Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] belki :(
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Zxc&
Skończyłem pisać strone, pozmienialem szerokości belek (miałem wczesniej problem w mozilli)
Przenosze się do IE bum! jedna belka grubsza druga chudsza
I co ja mam zrobic? W tych tabelkach nie stostuje grafik z plików .gif .jpg tylko zastosowałem atrybut bgcolor.
Żeby rozjaśnić mój problem zrobiłem screena.
Możecie zobaczyć tutaj

Strona jest w budowie,
Bo teraz jest tak:
W rodziałce 1024x768 lewa belka newsa jest szersza
w 800x600 wszystko jest ok

http://bartek-rybnik.webpark.pl/strona/index2.html

Z góry dzięki za pomoc
JOHNY
może w kodzie dotyczącym tej tabelki masz wlaczone border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" tylko z wartością 1
Liko
Najlepiej pokaz kawałek tego kodu to ci pomozemy.
bronx
nie bardzo wiem o co Ci chodzi, ponieważ patrzyłem tą strone z podanego przez Ciebie linku i w obu rozdziałakch belki są takie same :/
marlowe
Problem znika po skasowaniu parametru cellpading=0 lub zlikwidowaniu deklaracji szerokości tabeli. Dlaczego? Nie do końca to czuję (a i godzina nie składnia do koncentracji ;) - wydaje mi się jednak, że to kwestia mieszanki a) deklaracja table width=680 b) table cellpading=0 c) td width="97%".
Pozdrawiam
Bartek
P.S. Tak w ogóle to trochę przekombinowane te wymiary tabeli- cała ma 680 szerokości, dwie lewe komórki razem mają 9, środkowa 97% (czyli ~659), a dwie prawe 10.
Zxc&
Tylko że po usunięciu cellPadding patrz co się stało

Cytat
Najlepiej pokaz kawałek tego kodu to ci pomozemy.

Więc wystarczy w IE dać pokaż źródlo, w innych przeglądarkach jest podobnie
Cytat
może w kodzie dotyczącym tej tabelki masz wlaczone border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" tylko z wartością 1

Napewno nie
Cytat
nie bardzo wiem o co Ci chodzi, ponieważ patrzyłem tą strone z podanego przez Ciebie linku i w obu rozdziałakch belki są takie same :/

Więc to zalezy od przeglądarki i rozdzielczości

Może jeszcz mi ktoś pomóc, bo chciałbym aby na każdych rodzielczościach i conajmniej na Operze, mozilli, IE wszystko było ok.
Zbłąkany
u mnie wyglada idealnie w obu rozdzielkach a mam sam widzisz co mam z reszta smile.gif
Cytat(Zxc&)
Może jeszcz mi ktoś pomóc, bo chciałbym aby na każdych rodzielczościach i conajmniej na Operze, mozilli, IE wszystko było ok.
Musialbys napisac jakis skrypt w php najlepiej ktory w zaleznosci jaka dany user ma rpzegladarke to tyle stworzyc arkuszy stylow bo to od tego zalezy chyba ze chce ci sie przepisywac strone po stronie dla kazdej przegladarki 8)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.