Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: blokada formulaża jeżeli klikniesz przycisk
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
andych1
Witam,
Mam taki problem, że chciałbym aby po kliknięciu przycisku "zatwierdź" pola typu radio stawały się niemożliwe do edycji (disabled). To co mam napisane to:
  1. <TABLE border bgcolor=aqua>
  2. <tr> <td> </td> <td><input type="text" name="Imie1" readonly="readonly" ></td> <td><input type="text" name="nazwa" readonly="readonly"></td> </tr>
  3. <TR> <TD>Konkurencja 1 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec" VALUE="win2" ></TD></TR>
  4. <TR> <TD>Konkurencja 2 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec1" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec1" VALUE="win2" ></TD></TR>
  5. <TR> <TD>Konkurencja 3 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec2" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec2" VALUE="win2" ></TD></TR>
  6. <TR> <TD>Konkurencja 4 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec3" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec3" VALUE="win2" ></TD></TR>
  7. <TR> <TD>Konkurencja 5 </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec4" VALUE="win1"> </TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="radio" NAME="plec4" VALUE="win2" ></TD></TR><TR> <TD></TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="submit" VALUE="Zatwierdź"></TD><TD ALIGN="center"><INPUT TYPE="submit" VALUE="Zatwierdź"></TD></TR>
. Oczywiście teraz nie ma żadnego skrypto java, ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać.
Z góry dziękuję i proszę o szybką odpowiedź
pedro84
1. Formularza, weź to popraw to wstyd.
2. Javascript, nie Java

A konkretnie to o co Ci chodzi?
erix
pseudokod:
Kod
function formularzWyslij(){
tablica = elementy formularza;

dla kazdego elementu tablicy{
jeżeli typ elementu = radio{
     element.wylaczony <- prawda
}
}

dokument pobierzElementWgIdentyfikatora(...).przyWysylaniu = formularz wyslij;
andych1
Konkretnie chodzi mi o to, że w tabeli mam rozkład zadań (pionowo w dół) na dwie osoby, a do każdej z tych osób (w poziomie tabeli) na skrzyżowaniu się zadań jest formulaRZ typu radio. Na samym dole tabeli znajduje się przycisk "Zatwierdź". Zależy mi na tym, ża jeżeli wybiorę dane zadania dla konkretnych osób, wybiorę zatwierdź stracą one możliwość edycji (staną się disabled). Jeżeli się da to prosiłbym o cały kod, z dowolnymi zmiennymi (chodzi mi tu o osoby i zadania, na dobrą sprawę może ich nie być)
erix
No to jest właśnie na to pseudokod.

Gotowca nie dostaniesz, nie ten dział, pomyśl nieco.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.