Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: konwersja bazy MySQL do MSSQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
soska66
Mam dosc spora, bo zajmujaca 211mb, baze MSSQL. Migrujemy caly projekt do MySQL i poszukuje najbardziej wydajnego sposobu.
Niestety nie mam duzego doswiadczenia z MSSQL a tymbardziej z konwersja, Mozecie mi podpowiedziec jak sie do tego zabrac? Bawilem sie wbudowanymi funkcjami, ktore oferuje SQL Studio Management, ale jedyny sensowny sposob na konwersje na czytelne dla MySQL dane to eksport do Excel. Sensowny ale de facto bezuzyteczny gdyz przy eksporcie jednej tylko tabeli plik osiagnal rozmiar 120mb

Poradzcie

Dzieki
vokiel
Albo napisać swój skrypt, który pobierze strukturę bazy, na jej podstawie stworzy odpowiadającą jej strukturę w MySQL. Następnie selecty wszystkich danych i przerobienie tego w locie na inserty do MySQL.

Ewentualnie możesz skorzystać z istniejących programów do przenoszenia z MSSQL => MySQL, np.: mssql2mysql, mss2sqld
prachwal
instalujesz MSSQL 2008 menagment studio express - to nie pomyłka smile.gif
korzystasz z Import and Export Data (32-bit), kreator dla małpy prosty do bólu, ale może wymagać sterownika ODBC dla MySQL-a - czyli problem danych masz z głowy

resztę logiki napisanej w T-SQL-u musisz przerobić (o ile się) da do dialektu MySQL ręcznie

ps. pytanie czemu zamieniasz beze danych na parodię bazy danych?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.