Witam. Wie ktoś jak zrobić że jak np. polak wchodzi na stronę, wyświetla mu się strona pl/index.php, a jak każda inna osoba spoza granicy to en/index.php. Takie coś jak na sony.com ;]
Pozdrawiam
Crozin
24.06.2010, 18:24:02
1) Geolokalizacja IP - i na tej podstawie ustalasz narodowość 2) Preferowany język (jeden z nagłówków HTTP - Accept-Language)
Van Pytel
24.06.2010, 20:28:14
Jesli geolokalizacji nie chcesz instalowac, moze (jesli masz profile na swojej koncie) to user ustawia swoja narodowac i potem lecisz z dwoma warunkami, jesli narodowasc jest rozna od pl to strona A jak nie to B.
rolbex
25.06.2010, 06:00:48
aha, ale to jest osobna strona w php, bez żadnego oprogramowania. Może ktoś mi przytoczyć ten skrypt z Geolokalizacją IP ? Aby odsyłał od razu wchodzących na inną stronę, w zależności czy wchodzi z PL IP, czy innego ;]
Teź powinieneś zrobić wybór języka, bo niektórzy mieszkają lub wyjechali (np: wakacje) i wchodzą a tutaj inna strona np: en a chcą pl to powinni mieć możliwość przelączenia na PL
rolbex
28.06.2010, 08:44:16
No dobra poddaje się, jestem za głupi zeby to pojąć . Jak te kody ze sobą połączyć ;d
no poważnie wam mówie że nie umiem tego połączyć. Pomoże mi ktoś?
Crozin
28.06.2010, 10:25:50
No to skoro geolokalizacja Cię przerasta to popatrz na drugą metodą jaką zaproponowałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.