Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP][CSS]Tworzenie portalu- jakie komponenty do joomla
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Keyvee
Witam, po wielu latach z htmla przerzuciłem się na coś bardziej profesjonalnego- joomla. Jestem dopiero raczkujący ale powoli zaczynam łapać o co w tym chodzi. Żeby nie popelniac wiekszych błędow i nie siedzieć wielu godzin dłużęj nad jakimiś duperelami pytanie do społeczności i doświadczonych uzytkowników: Jakie dodatki doinstalować do joomla żeby móc stworzyc profesjonalny portal na miarę onetu?
erix
Cytat
Witam, po wielu latach z htmla przerzuciłem się na coś bardziej profesjonalnego- joomla

Wybacz, ale jest to antonim.

Cytat
Jakie dodatki doinstalować do joomla żeby móc stworzyc profesjonalny portal na miarę onetu?

Zła kolejność - najpierw należy wyrzucić Joomla, dopiero potem tworzyć profesjonalny portal. Niestety, struktura Joomla jest nieprzemyślana, trochę dziurawa i średnio raz na tydzień w jakimś dodatku (albo w rdzeniu) znajdywana jest dziura.

Proponowałbym np. Drupala, ale Joomla omijać.
Quantum
Cytat(Keyvee)
Jakie dodatki doinstalować do joomla żeby móc stworzyc profesjonalny portal na miarę onetu?
Chyba jakaś kpina blink.gif Chciałbyś stworzyć taki serwis dodając kilka dodatków (zaznaczam, że nie chodzi mi o ilość) ? Onet to potężny "kombajn", został zbudowany na autorskich rozwiązaniach, nie na darmowych pseudo-aplikacjach ściągniętych z internetu. Mówisz, że znasz już HTML-a - jeżeli tak jest to masz solidne podstawy do rozpoczęcia dalszej nauki. Zacznij poznawać języki skryptowe - choćby PHP - sam Facebook na nim stoi. Jak już erix wspomniał, od joomli trzymaj się z daleka, nie trać na to czasu.

pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.