Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: gra w js i html
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
emanes
http://www.youtube.com/watch?v=Ol3qQ4CEUTo chciałem sie zapytać czy ta gra jest zrobiona canvas czy divach ??Czy taką gre lepiej torzyć canvas czy divach jak w canvas to może ktoś dać jakiś tutorial pożądny bo to co znajduje to tylko rysowanie a nie wstawianie obrazków

niech sie ktos obeznany wypoie czy aby uzyskać taki efekt trzeba korzystać z canvas czy div
wookieb
We flashu bo:
+ jest bardziej wydajny w porównaniu do canvas (że nie wspomnę o animacjach w js)
+ większe możliwości graficzne
+ większe możliwości sieciowe - w htmlu pozostaje Ci ajax a we flashu masz chociażby XMLSocket itd.

To co widzisz na filmiku jest pewnie prezentowane na chromie na dośc dobrym kompie (choć pewnie tak dobry być nie musi) gorzej sprawa wyglądałaby w innych przeglądarkach.
Aczkolwiek gdybyś miał wybierać pomiędzy canvas a div to szczerze reflektowałbym za canvasem m.in z tego względu aby nie walić się z różnicami w interpretacji htmla.
emanes
to jest odpalone na safari nie wybiore flasha bo :
- nie umiem
- i dlatego że już sa takie rzeczy e flashu
Bardziej by mi pasowały divy bo jest obsługa myszki (tak mi sie zdaje nic na temat myszki nie znalazłem) ale jak jest z szybkościa jest jakaś rużnica
230005
Różnica jest wyraźna. Co do obsługi myszy: http://blobsallad.se/. Ale i tak powinieneś wybrać as, bo:
- jest łatwy i przyjemny
- język nieporównywalnie lepszy niż JS
emanes
rużnica jest wyraźna
O co chodzi co działa lepiej divy czy canvas
Wicepsik
Człowieku wiesz co to jest słownik ? Zrób identyczną grę w canvas i na divach to zobaczysz co jest wydajniejsze!
emanes
sorry za ort właśnie chodzi oto żeby nie robić dwóch gier tylko jedna jak nie znasz odpowiedzi na pytanie to proszę nie wypowiadaj się
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.