Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Problem z otwarciem linku w tym samym oknie
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
gokun
Witam serdecznie,

tworzę sobie stronę ze zdjęciami. Mam plik index.html a w nim trochę treści i pasek z miniaturkami. Po kliknięciu na miniaturkę chcę, aby wykonały się animacje i dopiero po nich otworzyła się nowa strona (w fazie testów galleria.html), w tym samym oknie. I tu pojawia się problem - kiedy używam window.location albo window.open to strona przeładowuje się - ale dalej wraca do tej pierwszej index.html, z paskiem miniatur.

Kod animacji:
CODE
$(".menuthumb").click(function () {
$(".menuwrapper").fadeTo("slow", 0.0).slideUp();
$('#holder').wait(750).fadeTo("slow", 0.0).slideUp();
$('div.sc_menu').wait(1500).fadeTo("slow", 0.0).slideUp();
window.location = 'galleria.html';
});

Pozdrawiam,
Kamil
erix
Trzeci ostatni funkcji animacyjnych, to czynności, które zostaną wykonane po zakończeniu animacji.

Czyli np:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $().fadeOut(function(){alert('zuo');});
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Potestuj sobie. winksmiley.jpg
gokun
Dzięki serdeczne winksmiley.jpg
Użyłem window.open zamiast tego alertu i zaskoczyło bez problemu smile.gif Czy jest może jeszcze jakaś bardziej elegancka metoda? biggrin.gif
Ech, muszę poszukać jakiejś książki, bo wychodzą braki w podstawach winksmiley.jpg
erix
Nie tyle, co książki (bo uczenie się programowania z papierowych książek jest trochę strzałem w stopę), ale czytanie dokumentacji...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.