Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak wykonać portfolio?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Mody23
Witam!

Na samym początku - czy to dobry dział? Jeśli nie - przepraszam i proszę o przeniesienie.

A teraz do sedna sprawy - jak mogę wykonać małe portfolio? Zajmuję się pisaniem modyfikacji oraz wykonywaniem stylów pod PHPBB2 modyficed by przemo i chciałbym stworzyć sobie takie małe portfolio zawierające: tło, u góry menu i w menu kilka podstron - tyle.

Shemacik jak ja sobie to wyobrażam:

Pozdrawiam!

Michał,
Mefiuu
Cytat(Mody23 @ 5.07.2010, 15:21:52 ) *
Witam!

Na samym początku - czy to dobry dział? Jeśli nie - przepraszam i proszę o przeniesienie.

A teraz do sedna sprawy - jak mogę wykonać małe portfolio? Zajmuję się pisaniem modyfikacji oraz wykonywaniem stylów pod PHPBB2 modyficed by przemo i chciałbym stworzyć sobie takie małe portfolio zawierające: tło, u góry menu i w menu kilka podstron - tyle.

Shemacik jak ja sobie to wyobrażam:

Pozdrawiam!

Michał,

Shemacik != Schemacik

1. Tworzysz sobie w jakimś edytorze graficznym (GIMP, Photoshop etc.),
2. Następnie tniesz stronę na elementy,
3. Piszesz kod w html + css ewentualnie wzbogacasz to o PHP i bazy danych czy coś i kodujesz,
4. Cieszysz się stroną winksmiley.jpg
Mody23
A coś jasniej trochę? biggrin.gif Powiedzmy że mam już grafikę to wtedy wystarczy że zrobię sobie strona.css i tam wrzucę backgrounda, pozycję menu a potem np. w index.html (.php questionmark.gif) podpinam classy z css questionmark.gif Trochę niekumaty jestem w czystych stronach.
tomekpl
Cytat(Mody23 @ 5.07.2010, 15:45:36 ) *
A coś jasniej trochę? biggrin.gif Powiedzmy że mam już grafikę to wtedy wystarczy że zrobię sobie strona.css i tam wrzucę backgrounda, pozycję menu a potem np. w index.html (.php questionmark.gif) podpinam classy z css questionmark.gif Trochę niekumaty jestem w czystych stronach.

A co ty będziesz oferować na tym portfolio??
H4eX
http://www.kurshtml.boo.pl

Tam wszystko jest czego potrzebujesz.
Pawel_W
Cytat(tomekpl @ 20.07.2010, 16:38:50 ) *
A co ty będziesz oferować na tym portfolio??

jak to co? tworzenie stron internetowych tongue.gif

zapraszam tu: http://forum.php.pl/[linki]Kursy_dla_poczatkujacych_t12816.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.