Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html/css] nagłówek/stopka na drukowanej stronie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
the_eater
natrafiłem na problem podczas drukowania zawartości strony WWW - zawartośc jest tworzona dynamicznie, więc wydruk może się zmiescić na jednej, dwu lub więcej kartkach papieru. Jednak żeby nie było za łatwo zażyczono sobie aby na każdej stronie która wyjdzie z drukarki był nagłówek i stópka - divy które są na stronie WWW.

I szczerze mówiąc siedzę już pół dnia nad tym i nie moge znaleść rozwiązania - czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?
outsider
Niestety, ale jest to nie mozliwe:
Wyniki google dla: print page with own footer header
Jednakze, mozna umiescic CALA strone do wydruku w tabeli, z zastosowaniem <thead>(czyli naglowek na kazdej stronie) <tfoot>(stopka), ale, nie zlikwiduje to naglowka i stopki dodanych przez przegladarke(to trzeba recznie), wiec to jest jedyne rozwiazanie. Jeszcze dodam, ze nie wszystkie przegladarki wyswietlaja te znaczniki poprawnie... czekaj... czyzby IE 6 dobrze wyswietlalo... nie! zdawalo mi sie, co ja sobie myslalem...
erix
A najpewniej wyeksportować do PDF-a.
the_eater
dzięki za odpowiedzi...

niestety klient nie chce PDF (bo nie i już)...

wypróbuję te tabele smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.