Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolor czcionki pod avatarkiem ...
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Marciin
Witam
Problem wygląda tak :
Pod avatarem i w profilu jest biała czcionka..

Niestety nie mamy dostępu do serwa , forum jest wygenerowane na darmowym serwie..
http://bytzbiorowy.forumpro.eu
Jest jakaś możliwość zmiany koloru ?
Do dam tylko że mamy dostęp do poszczególnych kodów strony , tak to wygląda.. :

da się coś z tym zrobić ?
Vercio
Jeżeli w adminie nie ma możliwości zmiany styli CSS to możesz zapomnieć o zmianie koloru.
Marciin
W PA mogę dodać własny styl CSS.. lecz nie mam wglądu w obecny...
Tak to wygląda:

Vercio
Nie wiem czy da rade ale możesz spróbować tak: na stronie zaznacz tekst, który jest białą czcionką wejdź w żródło i zobacz jaką ma klasę/id i spróbuj dodać taką samą klasę/id do tego edytora CSS i zobacz czy poskutkuje w ostateczności możesz jeszcze dopisać
  1. color: #000000 !important;
i zobaczyć czy zadziała
Marciin
Więc tak :
Wpisałem

.postdetails poster-profile {
color: #000000 !important;
}

.white-space: nowrap{
color: rgb(0, 0, 0);
}

i nic to nie dało.
Odpaliłem FireBuga i o to co wyświetlił :

Zmieniłem ręcznie kolor rgb dla :"Join Date" przez Firebuga i kolor zmienił się na czarny .
Tylko ja to zrobić teraz aby na stałe to zmienić ?
Wicepsik
http://www.statom.pl/HTML/kolory.html
  1. color: #000000;
Marciin
Tak jak już pisałem.. nic to nie daję bo kolor zmienia jakiś wewnętrzny span z rgb....na zrzucie to widać.
thomson89
Za to pod avatarem odpowiada klasa postdetails poster-profile. Jednakże, cały ten tekst jest objęty osobnym spanem który nadaje mu inny kolor. Teraz musisz tylko jakoś usunąć ten span który nadaje temu elementowi kolor: #e4e4e4. Gdyby dało się usunąć ten span, to w panelu mógłbyś osobno nadać postdetails poster-profile.
Marciin
Cytat(thomson89 @ 17.07.2010, 22:19:13 ) *
...Teraz musisz tylko jakoś usunąć ten span który nadaje temu elementowi kolor: #e4e4e4. Gdyby dało się usunąć ten span, to w panelu mógłbyś osobno nadać postdetails poster-profile.

Łatwo powiedzieć , tylko jak to zrobić ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.