SELECT quotation_id AS oferta, quotation_description AS opis, mch_code AS pojazd, reg_date AS data_rej, customer_id AS klient, salesman_code AS odp, wo_no AS nr_ZR, (sum(plan_hrs*220) + sum(cast(REPLACE(remark, '.',',') AS int))) + ((sum(plan_hrs*220) + sum(cast(REPLACE(remark, '.',',') AS int)))*0.1) AS kwota FROM (SELECT quotation_id, quotation_description, ifsapp.work_order_quotation.reg_date, customer_id, salesman_code, wo_no, mch_code FROM ifsapp.work_order_quotation JOIN ifsapp.active_separate_overview USING(quotation_id)) JOIN ifsapp.work_order_role USING(wo_no) GROUP BY quotation_id, quotation_description, mch_code, reg_date, customer_id, salesman_code, wo_no ORDER BY quotation_id
Tworzyłem to zapytanie w SQL Developer i działa. Jednak gdy wrzucam to zapytanie do innego klienta bazy danych (IFS Application) to wyskakuje błąd Niepoprawny numer w wyrażeniu SQL > SZCZEGÓŁY: Nieprawidłowa liczba.
Chodzi dokładnie o to: sum(cast(replace(remark, '.',',') as int)) Liczbę mam wpisaną w polu tekstowym Remark i muszę zamienić typ danych na liczbę, żeby móc wykonać sumę. IFS mi tego nie przyjmuje, a w SQL Developerze działa :/
Czy można zmodyfikować to w taki sposób, żeby to działało?? Dziękuję i pozdrawiam!