Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Slider zdjęć, problem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
artgrus
Witam. Pod tym adresem http://moog.baszczewski.pl/

znajduje się bardzo ładnie wykonany slider zdjęć.
Zalety to:
- automatyczne przesuwanie z lewej do prawej. Jak się ostatnie zdjęcie pokaże to odbije i przesuwanie będzie z prawej do lewej.
- przy przesunięciu myszki do prawego i /lub lewego brzegu animacja zdjęć przyśpieszy.
- podgląd miniatur u dołu
- siwy pasek postępu
- możliwość umieszczenia tytułu i podpisu do każdego zdjęcia

Niestety to jest wykonane w mootools, a mi się rozchodzi w jquery. Próbowałem podpiąć bibliotekę mootools z biblioteką jquery na stronę i zastosować jQuery.noConflict() ale nic to nie dało. Przy okazji mi nie działały niektóre skrypty w jQuery. Ja wiem że mootools pochodzi od JQuery, lecz skrypt który został napisany dla tej galerii w mootools nie współgra ze skryptami w jquery.

Czy zna ktoś gdzie mogę dostać jakąś galerię która by:
- automatyczniee przesuwała zdjęcia z lewej do prawej. Jak się ostatnie zdjęcie pokaże to odbije i przesuwanie będzie z prawej do lewej.
- przyśpieszała w momencie najechania na prawą lub lewą krawędź - tak jak to zrobiono w mootools w galerii pod linkiem ktory podalem na poczatku

Wie ktośquestionmark.gif Przypomnę że rozchodzi mi się o taką galerię ale w JQuery
krzysztof_kf
Wolał bym żebyś sam dopasował galerię szukaj w google pod hasłem slider jquery
outsider
sprobuj dodac to do skryptu jQuery:

Kod
jQuery.noConflict();

(function($) {
  // tutaj twoj skrypt jQuery
})(jQuery);

u mnie z prototype sie gryzl, po tym juz smiga.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.