Witam wszystkich,
Jestem nowy na tym forum i jeśli piszę coś źle to proszę o wyrozumiałość. PHP znam na poziomie podstawowym (czytaj ze studiów), szukałem po forach i stronach ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mianowicie chciałbym stworzyć prostą bazę danych wydaje mi się że najlepiej jeśli będzie to SQLite i php.
Założenie jest następujące:
Kilka osób wprowadza dane związane z produkcją do bazy. Inna osoba wprowadza dane związane ze stanem magazynu dla tej produkcji. Wszystkie osoby mogą przeglądać bazę, wyszukiwać po np: dacie wprowadzenia itp.
Chciałbym aby działało to na lokalnym serwerze (plik bazy danych umieszczony na serwerze lokalnym) a na komputerach pracowników znajdują się skrypty php do przeglądania tej bazy Drugą dość ważną kwestią jest przeglądanie i dodawanie danych do bazy przez przeglądarkę internetową ( dla prostoty).
Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego w php i SQLite na lokalnym komputerze, jeśli tak to wtedy zabieram się za poszerzanie mojej wiedzy na temat php, w przeciwnym wypadku szukam innego rozwiązania.
Pozdrawiam
marcinmarcin