Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Własne okno przeglądarki google chrome
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
misiek172
Witam.

Kończę pisanie aplikacji do zarządzania dokumentami oraz magazynem w pewnej firmie. Pracę mają się ku końcowi, chciałem przetestować tę aplikacje na IE (robiłem to wcześniej i było OK), a tu patrze ! IE wykrzacza jQuery, przeczytałem wiele różnych for i artykułów po angielsku/polsku i nic.

Problem leży najprawdopodobniej w strukturze DOM (gdzieś to wyczytałem u wujka google), wkońcu odnalazłem linijkę odpowiedzialną za 1 z błędów:

1. if ( not ^ (elem.className && (" " + elem.className + " ").replace(/[\t\n]/g, " ").indexOf(match) >= 0) ) {

Nie mam pojęcia co jest nie tak i wpadłem na pewien genialny pomysł, ten program będzie przeznaczony tylko dla 1 firmy, będzie go obsługiwało max 5 pracowników, więc czy da się tak ustawić przeglądarkę, żeby otwierała ona tylko stronę tej aplikacji i nic więcej, żadnych okien typu zakładki, ulubione i inne bzdety, najlepiej żeby wyglądało to jak samodzielna aplikacja.

Czy google chrome jest Open Source? Można ściągnąć kod i spróbować po wywalać parę zbędnych pierdoł ?

Pozdrawiam, Łukasz.
wookieb
Windowsa/Linuxa też stworzysz własnego bo na 7 nie działa Worms Armageddon?
Cytat
Pracę mają się ku końcowi, chciałem przetestować tę aplikacje na IE (robiłem to wcześniej i było OK), a tu patrze ! IE wykrzacza jQuery, przeczytałem wiele różnych for i artykułów po angielsku/polsku i nic.

Pod jakim IE? I co się wykrzacza? Wiśnia za oknem?
misiek172
ale w czym masz problem? Jeżeli nie chcesz mi pomóc to po prostu nie wypowiadaj się, przecież nikogo nie zmuszam do wypowiedzi.
wookieb
No bo przychodzisz z taranem na dom zamiast nacisnąć na klamkę. Uwierz mi pomagam Ci - wybić z głowy totalnie głupi pomysł.
erix
Cytat
Czy google chrome jest Open Source? Można ściągnąć kod i spróbować po wywalać parę zbędnych pierdoł ?

Ban na google?

Cytat
Nie mam pojęcia co jest nie tak i wpadłem na pewien genialny pomysł, ten program będzie przeznaczony tylko dla 1 firmy, będzie go obsługiwało max 5 pracowników, więc czy da się tak ustawić przeglądarkę, żeby otwierała ona tylko stronę tej aplikacji i nic więcej, żadnych okien typu zakładki, ulubione i inne bzdety, najlepiej żeby wyglądało to jak samodzielna aplikacja.

Szukasz obejścia, a nie rozwiązania... Jeśli szukasz aplikacji quasi-standalone, to zainteresuj się Mozilla Prism.
misiek172
no i rewelka, nie to co chciałem osiągnąć ale można to zastosować jako kompromis

Apropo strony udało mi się dojść tego w czym jest błąd. jQuery AJAX ma problem gdy na stronie są elementy VML (użyłem ich, ponieważ tylko one zaokrąglają obszary pod IE, odpowiednik border-radius) szukałem rozwiązania, zamieniłem to na plugin jQuery http://www.filamentgroup.com/lab/achieving...with_dd_roundi/ , ale to samo, nie działa wtedy AJAX.

Macie może jakiś pomysł?

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.