strona ma zdefiniowane stałe elementy, takie jak nagłówek, boczne menu i stopkę, natomiast obok menu jest kontener, w którym wyświetlane są treści, zależne od kliknięcia w jakiś link.
<div id="top"> GŁÓWNY DIV <div id="header"> NAGŁÓWEK </div> <div id="SIDE_MENU"> MENU Z LINKAMI <a href="main.php?id=pierwszy">link1</a> <a href="main.php?id=drugi">link2</a> <a href="main.php?id=trzeci">link3</a> </div> <div id="content"> KONTENER DO WYŚWIETLANIA TREŚCI <?php { include('index.php'); } { include('404.php'); } else (include($strona.'.php')) ?> </div> <div id="footer"> STOPKA </div> </div>
W miejscu kodu php wyświetlają mi się poszczególne strony, np. po kliknięciu na pierwszy link w kontenerze "content" wyświetla mi się treść pierwszej podstrony, w drugim linku drugiej itd. Problem pojawia się w momencie, kiedy chcę odczytać newsy z CuteNews. Mam utworzony plik "info.php", w którym jest taki oto kod:
<?php $number = "10"; $category = "4"; $PHP_SELF = 'info.php'; include("news/show_news.php"); ?>
Powyższy sposób działa w FF, działa w Chrome, natomiast nie działa w IE. Pod nagłówkiem od razu pojawia się stopka, tak jakby kontenera do wyświetlania treści w ogóle nie było. Głowię się nad tym, co się stało, kombinuję na różne sposoby i nic. Może to wina podwójnego wywołania funkcji include? Najpierw includuję treść podstrony, która swoją treść includuje z CuteNews... Jeśli to jest problem, to jak go rozwiązać? Proszę, pomóżcie.
Jeżeli gdzieś już rozwiązano ten problem, to proszę o przekierowanie do odpowiedniego tematu.