Cytat
@devnul - przecież tam był śmiech
i o czym to świadczy? o tym że sobie żartujesz czy o tym że z powodu własnej ignorancji śmiejesz się z tego że ktoś widzi racjonalne zastosowanie dla tej technologii?
Cytat
Przecież ta nazwa to marketingowa zagrywka
tak jeśli przez html5 rozumiesz także rozbudowanie js o nowe funkcjonalności oraz css3 to zgadzam się z Tobą - w takim kontekście to jest marketingowa zagrywka, jednak jest wycelowana w osoby nie mające technicznej wiedzy o tym temacie, mająca na celu uproszczenie całego zagadnienia do jednego pojęcia.
Cytat
w zasadzie poza kilkoma dodatkowymi tagami (których obsługa jeszcze kuleje ->video) praktycznie to wszystko było możliwe wcześniej ze starym poczciwym html4 uzbrojonym JSem (no i flashem, którego teraz się tępi w imię interesów jakiegoś innego konsorcjum). Jedyny zysk jaki widzę z promowania HTML5 to to, że ludzie wreszcie zaktualizowali przeglądarki. I tyle.
najwyraźniej pojęcia nie masz o różnicach między 5 a poprzednikami. przykładem jest choćby właśnie element poruszony w tym wątku
który jest poprawny z punktu widzenia standardu (w poprzednich wersjach html/xhtml nie był). I takich zmian jest mnóstwo. Jeżeli Tobie to zwisa to w jakim celu włączasz się do dyskusji? Tylko po to żeby powiedzieć że zwisa Ci to czy tamto? Bo mnie to średnio interesuje, średnio ma to tez związek z tematem.
//EDIT:
@everth (na dole):
Cytat
@devnull - twoje problemy w postrzeganiu świata nie są moimi problemami - potraktuj to jako podsumowanie całego swojego postu a dla mnie możliwość nabicia licznika. Zresztą mi to zwisa.
podobnie jak Twoje problemu w czytaniu nie są moimi problemami, jednak irytują mnie gdy przekręca się mojego nicka.