Cytat
I nastala era nowego php.pl.
pozwolisz, że poprawie: "dopiero nastaje"
Cytat
Po pierwsze: wczoraj i dzisiaj usilowalem sie zarejestrowac. Udalo sie dopiero dzisiaj i to dopiero przed chwilka. W zwiazku z tym pytanie do admina - w jakim celu udostepniacie userom 'niepelnowartosciaowa' witryne?

Testy mozna bylo przeprowadzac na malej grupie wyznaczonych ludzi, ktorzy wiedzieliby, co nalezy przetestowac i robiliby to w wyznaczonym miejscu. Skrypt do rejestracji, ktory obecnie jest jedyna furtka do aktywnego korzystania ze strony, przez minimum 24 godziny nie dzialal poprawnie.
Powód wprowadzenia php.pl v5 jest bardzo prosty - nawet jego szczątkowa, nie do końca sprawna postać ma przewagę nad starą wersja. Są wszystkie wcześniejsze działy wzbogacone o forum i komentarze.
Co do rejestracji - nie wiem czemu nie działało dobrze. Zgłaszano mi już podobne problemy, wkrótce postaram się dokładnie prześledzić kod i znaleźć błąd.
Cytat
Po drugie: zmiana serwera wedlug mnie nic nie dala, moze wszystko dziala szybciej od strony serwera WWW, ale lacza jakie ma wasz ISP pozostawiaja troszke do zyczenia (korzystam z chello, ktore ma dostep do wazniejszych i PRZYZWOITYCH lacz polskich i europejskich).
Powiedziałbym, że łącza chyba nie mają w tej chwili takiego znaczenia. W końcu czy przykładasz aż taką wage, czy ściągasz kilkanaście albo kilkaset kilobajtów z prędkością 256 czy 2MB?
Cytat
Po trzecie: forum bazuje na procentowych ustawieniach szerokosci tabel, co powoduje denerwujacy efekt 'plywania' podczas dlugiego ladowania sie stron.
Możesz wyjaśnić co to jest efekt "pływania"?
Cytat
Po czwarte: jezeli artykuly na nowym php.pl beda tak aktualne, w takiej ilosci i na takim poziomie, jak bylo do tej pory, to wroze wam szybki upadek. Wlozcie duzo pracy w zawartosc merytoryczna serwisu, a mniej w fajerwerki, ktore dzialaja na poczatkujacych internautow.
Tak, wiem że najważniejsza jest treść. W planach jest aktualizacja wszystkich działów, w tej chwili zajmuje się skryptami.
Cytat
To na razie tyle moich rad i spostrzezen. Jak cos jeszcze zauwaze, to napisze.
Dziękuję, że chciałeś poświęcić nam chwile czasu i napisać swoje zdanie.
Cytat
PS Jako serwis o php nie powinniscie w przyszlosci popelniac takich bledow, jak udostepnianie niesprawnej aplikacji rejestracji uzytkownikow.
To jest chwilowy stan (musieliśmy opuścić stary serwer i nie było już czasu na gruntowne przetestowanie). Wszystkie następne zmiany będą wprowadzane na oddzielnym serwerze i dokładnie sprawdzane.