Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sposoby na przycisk wstecz
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
lmdl
Witam,

Jakie techniki stosujecie aby obsłużyć przycisk wstecz podczas dodawania do strony dynamicznej zawartości ?
Przeglądając to forum znalazłem pewien skrypt (ask), niestety nie do końca działa on tak jak oczekiwałem.

Stosujecie jakieś inne techniki ?
lord2105
A jak oczekiwałeś i co do tej pory zrobiłeś, pokaż to pomożemy...
lmdl
Z tego co zdążyłem się zorientować to plugin ask działa w taki sposób że jeżeli mamy linka w postaci:
Kod
<a href="strona.php" class="ask target-divID">Click</a>

...to brana jest zawartość href i wrzucana do divID. Czasami jednak zawartość jest zmieniana na stronie nie bezpośrednio przez kliknięte linki ale np. po wysłaniu formularza, lub poprzez uruchamiane funkcje.
wiiir
ja kiedys robilem cos takiego, wygladalo to tak ze zrobilem sobie obiekt ktory rejestrowal mi wszystkie eventy i na podstawie tego bylem wstanie pokazac poprzedni stan.

Cos w stylu tablicy ktorych elementami byly obiekty ktore mialy uruchamiac metody odwrotne to aktualnie uruchamianych. ta pseudo clasa byla dosc rozbudowana i jakos to dzialo smile.gif, natomiast nie jestem w stanie udostepnic kody, poniewaz jest on wlascia firmy w ktorej pracowalem.

erix
Cytat
Jakie techniki stosujecie aby obsłużyć przycisk wstecz podczas dodawania do strony dynamicznej zawartości ?
Przeglądając to forum znalazłem pewien skrypt (ask), niestety nie do końca działa on tak jak oczekiwałem.

Zależy, jakiego frameworka używasz (o ile).

Generalnie zasada rozbija się o to, aby co jakiś interwał czasowy sprawdzać location.hash. Tak działa np. jQuery.history.
#luq
A dokładniej http://frontend.pl/2010/06/jak-przechwycic...w-javascripcie/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.