Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] problem z $.ajax i subdomenami
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
chomiczek
Mam problem, a mianowicie mam pewien formularz, który działa prawidłowo na mojadomena.com, problem pojawia się wtedy kiedy wchodzę na dany formularz w innej wersji językowej, wtedy domena wygląda tak: en.mojadomena.com.. sprawdzałem w firebugu i zamiast zapytanie ajaxowe pokazać mi: POST zapytaj2.php tylko wyskakuje mi OPTION zapytaj2.php i błąd 400.
wysyłanie odbywa się takim kodem:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $.ajax({
  2. type: "POST",
  3. url: "zapytaj2.php",
  4. data: 'i='+$('#imie').attr('value')+'&t='+$('#komT').attr('value')+'&e='+$('#emai').attr('value')+'&k='+$('#koment').attr('value')+'&u='+typU_pl_PL[$('#uslg').attr('value')]+'&f='+$('#flightNr').attr('value')+'&z='+$('#flightFrom').attr('value')+'&h='+$('#hotel').attr('value')+'&b='+$('#back').attr('value')+'&d='+$('#data').attr('value')+'&g='+$('#flyH').attr('value')+'&m='+$('#flyM').attr('value')+'&o='+$('#ileO').attr('value'),
  5. success: function(msg){
  6. alert(msg);
  7. }
  8. });

katalog en nie istnieje, jest to maskowane za pomocą htaccess'a.

Próbowałem zamiast url: "zapytaj2.php" dać bezpośrednią ścieżkę do pliku, ale efekt jest taki sam sad.gif
devnul
crossdomain ajax
chomiczek
@devnul niby tak, chociaż wszystkie biblioteki do jQuery mi nie działały, ale pomyślałem i zrobiłem to inaczej.. a mianowicie mój kod wygląda teraz tak:
  1. var domena = '';
  2. if (wer == 'en') domena = 'en.';
  3. else if (wer == 'de') domena = 'de.';
  4. adres = 'http://'+domena+'mojadomena.com/zapytaj2.php';
  5. $.ajax({
  6. type: "POST",
  7. url: adres,
  8. data: 'i='+$('#imie').attr('value')+'&t='+$('#komT').attr('value')+'&e='+$('#emai').attr('value')+'&k='+$('#koment').attr('value')+'&u='+typU_pl_PL[$('#uslg').attr('value')]+'&f='+$('#flightNr').attr('value')+'&z='+$('#flightFrom').attr('value')+'&h='+$('#hotel').attr('value')+'&b='+$('#back').attr('value')+'&d='+$('#data').attr('value')+'&g='+$('#flyH').attr('value')+'&m='+$('#flyM').attr('value')+'&o='+$('#ileO').attr('value'),
  9. success: function(msg){
  10. alert(msg);
  11. }
  12. });

i działa pięknie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.