DonStef
3.05.2004, 10:25:34
Były już tu posty jak otwierać (window.open itp.) okno bez menu,scroll,status-barów. Mnie chodzi o inną stytuację.
Jest tak, że to nie ja otwieram okno więc nie mam możliwości sterowania parametrami przy jego otwieraniu. Ktoś (z kodu do którego ja nie mam dostępu) otwiera okno, którego zawartość to dokument (html, js, css itp.) stworzony przeze mnie. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak spowodować żeby okno, w którym zostanie otwarty mój dokument otowrzyło się bez: menubara, toolbara, locationbara, personalbara, statusbara?
Innymi słowy: czy jest możliwość sterowania wyglądem (poza rozmiarami i pozycją oczywiście) okna z poziomu otwieranego w tym oknie dokumentu/pliku?
Thank you from the mountain!
Cytat
czy jest możliwość sterowania wyglądem (poza rozmiarami i pozycją oczywiście) okna z poziomu otwieranego w tym oknie dokumentu/pliku?
Hmmm zaciekawil mnie problem... szukalem w ksazce o js i w googlach... i niestety nie znalazlem :? Mysle, ze najlatwiejszym sposobem ominiecia tego problemu jest otworzenie kolejnego nowego okna, ktore potem zamknie stare (opener.close(); )...
Therronis
4.05.2004, 20:13:57
pokombinuj cos z tym : )
window.open('katalog/index.php','nazwaokna','toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,scrollbars=yes,resiza
le=yes,width=343,height=344,top=0,left=0');
Therronis: zauwaz ta sentencje...
Cytat
Były już tu posty jak otwierać (window.open itp.) okno bez menu,scroll,status-barów. Mnie chodzi o inną stytuację.
DonStef
5.05.2004, 18:09:13
Panowie, dzięki za chęć pomocy.
Znalazłem w dokumentacji javy (JavaScript 1.2 & 1.3 Prentice Hall PTR) taki oto zapis (w sekcji window properties) :
menubar - Represents the menu bar of the Window where the pull-down menus such as File, Edit, View, and Go reside. It has one Property of visible, which can be set to "false" to hide the menu bar and "true" to show it. To use this Property requires that the UniversalBrowserWrite privilege be secured for security purposes.
Tylko że, moje próby wykorzystania tego dały żaden efekt, tzn. że najprawodpodobniej nie wiem jak i gdzie się tym prawidłowo posłużyć. Jakby komuś w wolnej chwili się udało to będę wdzięczny.
Pozdro-w
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.