Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Krzywe a PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rafaln
Witam,

pracuję nad generatorem wizytówek, przy czym zastanawiam się, czy jest możliwość dodania logotypu w krzywych do tworzonej wizytówki, jest to wtedy dokument Corela lub Illustratora. Według mnie to nie jest wykonalne, ale czy mogę wstawić PNG gotowe do druku bądź PDF? wątpię...

Potem jako admin chciałbym żeby nadesłana wizytówka - zrobiona w kreatorze - przez użytkownika, była gotowa do druku, 300dpi, cmyk itd.

Jak to wygląda w praktyce, jest wykonalne? czy może lepiej zrobić to w inny sposób.
yevaud
z tego co wiem spod php nie pobawisz sie za bardzo cdr ani ai, ale mozesz pracowac z eps
Crozin
Jest to oczywiście możliwe (odczytanie takich plików z poziomu PHP), ale nie wiem czy istnieją jakieś gotowe biblioteki czy trzeba by to było robić samemu (co jak się domyślam nie wchodzi w grę z racji czasochłonności takiego zadania jak i jego bezsensowności).

Rozwiązaniem pośrednim może być jakiś zewnętrzny program, który przekonwertuje pliki CDR/AI do SVG, którego można później przy pomocy ImageMagicka odczytać/operować na nim.
rafaln
Rozumiem, a jak to wygląda w takim wypadku z przetwarzaniem czcionki na krzywe? wygenerowanie pliku?

Bo jak wiemy, plik PDF da się zaimportować np. do Illustratora i na nim pracować, ale jednak czy da się w prosty sposób wygenerować ai, cdr i/lub eps ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.