Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pływające obrazki w div .js
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Sixaa
Witam, szukam java script o nast. działaniu:
Mam diva w którym są obrazki ( z odnośnikami) a javascript robi takie działanie że przesuwają się one w prawo i wychodzą z lewej strony w tym samym czasie, chodzi mi o to że automatycznie to co przepłyneło do prawej wychodzi z lewej. Po najechaniu na pole diva z obrazkami one się zatrzymują.
Widziałem taki scrypt na jakimś darmowym szablonie a więc wiem że jest na licencji freeware jednak szablonu tego znaleźć nie mogę.
outsider
coś takiego możesz osiągnąć za pomocą jQuery Marquee
http://remysharp.com/2008/09/10/the-silky-smooth-marquee/
tylko zamiast tekstu obrazki smile.gif
Sixaa
Dzięki, ale nie o to chodziło: jak obrazek wychyla się za prawą krawędź to z lewej wychodzi, nie trzeba czekać aż cały się przewinie aby zobaczyć na nowo obrazki - o takie działanie mi chodzi.
Czekam na dalszą pomoc.
outsider
może to ?
http://jsbin.com/uyawi/3/edit
Sixaa
W html mi nie działa to wiem, a jak zastosować to w javascrypcie
w sekcji head:
Cytat
<script type="text/javascript" language="JavaScript" src="przewijanie.js"></script>
w sekcji head
plik w folderze strony:
przewijanie.js o treści
Cytat
$(function() {

var marquee = $("#marquee");
marquee.css({"overflow": "hidden", "width": "100%"});

// wrap "My Text" with a span (IE doesn't like divs inline-block)
marquee.wrapInner("<span>");
marquee.find("span").css({ "width": "50%", "display": "inline-block", "text-align":"center" });
marquee.append(marquee.find("span").clone()); // now there are two spans with "My Text"

marquee.wrapInner("<div>");
marquee.find("div").css("width", "200%");

var reset = function() {
$(this).css("margin-left", "0%");
$(this).animate({ "margin-left": "-100%" }, 3000, 'linear', reset);
};

reset.call(marquee.find("div"));

});

I co dalej mam zrobić jak to zastosować?

EDIT:
Ale to i tak nie spełnia moich oczekiwań gdy użytkownik chciałby kliknąć w obrazek on siię nie zatrzymuj=/ ale dzięki;) Idę się uczyć czekam na inne propozycje.

Ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.