Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szczegolowa mapa obrazu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
progresywny
Witam,

Zwracam sie z nastepujacym problemem. Chcialbym stworzyc graficzna, interaktywna mape Polski z podzialem na wojewodztwa i mozliwoscia wyboru miast. Dokladnie wiem jak zrobic to we flashu i taki byl moj zamiar poczatkowy, ale natrafilem w internecie na cos co mnie zaciekawilo i dalo jakas (moze prostsza) alternatywe. Mianowicie podobna mapka, jaka chcialbym wykonac znajduje sie na stronie glownej nk.pl. Widze, ze jest to zwykla grafika w formacie png z zastosowana mapa obrazu, lecz moja uwage zwraca bardzo szczegolowy podzial na obszary danych wojewodzt. Osobiscie znajoma jest mi mapa obrazu z tylko czterema wspolrzednymi, co w rezultacie nie daloby takiego dokladnego podzialu. Wiec zwracam sie z pytaniem czy wie ktos jakie rozwiazanie moglo zostac uzyte do stworzenia takiej mapy jak na nk.pl?

Z gory dzieki,
Pozdrawiam
norbis
Punktów w atrybucie coords może być dowolna ilość: http://www.w3schools.com/TAGS/att_area_coords.asp
Gdybyś potrzebował bardziej zaawansowanych opcji (ścieżki, jak np. rzeka czy droga, warstwy etc.) to podobny efekt, można też uzyskać w SVG/VML przy użyciu raphaeljs, z podobnego rozwiązania korzysta google maps.
progresywny
Dzieki za pomoc. Na pewno mnie to jakos naprowadzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.