daggerinho
13.11.2010, 14:38:25
Witam mam problem, mianowicie mam zrobiony prosciutenki formularz wysyłający mi zdjęcie na serwer. Wszystko działa, ale chciałbym to urozmaicić, nie chce używać żadnych gotowych galerii bo mój formularz ogranicza się do "Wybierz obrazek" i "Dodaj obrazek". Wygląda to tak, że jak wybiorę sobie obrazek i klikne na dodaj to on dodaje się zaraz pod tym formularzem i przy okazji przeładowuje się cała strona. Chciałbym zrobić, aby po kliknięciu "Dodaj obrazek" pojawił się gif z ładowaniem a jak się skończy wysyłać to żeby się one podmieniały. Nie miałem doczynienia z JavaScript, a zależy mi aby to szybko zrobić więc nauka js'a nie wchodzi narazie w gre. Pozdrawiam
Kartofelek
15.11.2010, 15:30:00
Zobacz sobie uploadify. W sumie chyba najsensowniejszy sposób. Chyba że jakiś plugin typu ajax upload. + do tego będziesz musiał obsłużyć akcję wstawiania grafiki po uploadzie. W uploadify masz do tego zdarzenie onComplete. Reszta na ich stronie.
Możliwe, że będziesz musiał też dopisywać "query string" do adresu wyświetlanej grafiki, by ta się nie keszowała.
Gotowy przepis mógł bym ci podać, ale spróbuj sam ogarnąć - nauczysz sie więcej.