Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: praca inżynierska - pomoc
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
kefs79
witam , szukam kogos kto juz ma za soba napisanie pracy inzynierskiej z zakresu baz danych i moze sie podzielic swoimi uwagami i spostrzezeniami na ten temat, jestem w tym temacie laikiem i przyznami sie szczerze ze nie wiem gdzie to ugryzc na poczatek.
prosze o informacje na prv.
z gory dzieki
Daiquiri
Piszesz pracę inż. na temat o którym nie masz bladego pojęcia? Moje gratulacje! Nawet nie napisałeś co to za temat...
Wicepsik
Cytat(kefs79 @ 13.11.2010, 23:20:51 ) *
jestem w tym temacie laikiem i przyznami sie szczerze ze nie wiem gdzie to ugryzc na poczatek.

To co robiłeś przez 4 lata studiów? spałeś? sciana.gif
kefs79
temat jest dowolny , nie ma restrykcji co do wyboru tematu.
Spal , nie spal teraz trzeba pisac.
wookieb
szukam kogos kto juz ma za soba napisanie pracy inzynierskiej z zakresu baz danych i moze sie podzielic swoimi uwagami i spostrzezeniami na ten temat

Sorry ale czym mamy się dzielić skoro nic nie wiesz? Mogę się z tobą podzielić długopisem ale musisz go dociskać (uwaga nr 1) bo nie zawsze dobrze pisze (spostrzeżenie nr 1)
jestem w tym temacie laikiem i przyznami sie szczerze ze nie wiem gdzie to ugryzc na poczatek.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bazy_danych
Tylko nie ugryź za dużo bo się przeciążysz.
tr@k
witam , szukam kogos kto juz ma za soba napisanie pracy inzynierskiej z zakresu baz danych

Ja pisałem magisterską, ale nie wiem czy Cię to zadowoli.

i moze sie podzielic swoimi uwagami i spostrzezeniami na ten temat, jestem w tym temacie laikiem i przyznami sie szczerze ze nie wiem gdzie to ugryzc na poczatek.

Na początek proponuję wybrać temat i zdobyć maksymalnie dużo wiedzy z nim związanej, bez tego ani rusz. A potem to już 'z górki'.

kefs79
N/C
Morinus83
Pomijając fakt, że raczej unikałbym tematu na którym się nie znam, to skoro jest to praca inżynierska to najłatwiej chyba było by zrobić coś praktycznego. Jakąś aplikacje bazodanową dla pani Kasi z sekretariatu do zarządzania pracownikami itp... podstawy są do ogarnięcia bardzo szybko, problem w tym, że musiałbyś ogarnąć do tego przynajmniej jakieś PHP i przydałby się C++. Ja robiłem topograficzną bazę danych dla swojego powiatu, w sumie to tylko bazy (niestety trochę bardziej zakręcone) i ogarnięcie tematów topograficznych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.