Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] Z czego się dalej uczyć?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
marekc12
Witam, jako, że php już w miarę znam, zacząłem uczyć się programować z pomocą Zend Frameworka, przerobiłem QuickStart w oficjalnej dokumentacji. Chciałem was zapytać, z czego warto się dalej uczyć, a chciałem może jakąś książkę, gdzie będzie pokazane to na przykładzie budowy przykładowej aplikacji, a nie sama "sucha" dokumentacja. Najlepiej po polsku. Coś polecicie ?

pozdrawiam:)
adolf1945
Dołącze do tematu i przy okazji proszę o to samo dla frameworka Symfony (najlepiej po polsku)
Mephistofeles
@adolf1945 (btw fajnie dobrałeś biggrin.gif)
Jobeet, Askeet (tylko trzeba wziąć poprawkę na zmiany w 1.4, bo tutorial jest dość stary), More with..., Gentle introduction trzeba (według potrzeb) przerobić i bez problemu można tworzyć własne aplikacje. Czego więcej chcieć?
marekc12
nikt mi nie odpowiedział, myślę, że po polsku ciężko coś znaleźć. Może zadam pytanie tak: jaka jest najlepsza książka w języku angielskim do nauki Zenda?
batman
W przypadku ZF nie da się kupić dobrej książki. Głównie za sprawą szybkiego cyklu wydawniczego kolejnych wersji, które wprowadzają wiele nowych funkcjonalności.
Jeśli chcesz się nauczyć ZF, wyznacz sobie jakiś projekt, a następnie krok, po kroku wdrażaj się w kolejne zagadnienia z ZF w trakcie realizacji tego projektu.
luki100011
A w razie problemów z wdrożeniem czegoś pytaj na forum.
Z książki nie nauczysz się wszystkiego - tylko przykłady z życia wzięte dadzą Tobie dobrą zaprawę do rozwiązywania problemów programisty php.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.