Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 3 kolumny na stronie, środkowa wartość stała
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
blasq
Witam
od kilku dni szukam na różnych stronach i forach, i za Chiny nie mogę dojść do tego ja zrobić prosty trójpodział strony. Kilka lat nie robiłem stron, i ogarnia mnie czarna rozpacz....

chodzi mi o 3 kolumny, środkowa o szerokości 800px, boczne ustawiające się symetrycznie w zależności od szerokości przeglądarki. Mam 3 divy: left, main, oraz right.
dodatkowo chciałbym, żeby left i right równały wysokością do main, czyli do samego końca strony (tło boczne).

Może ktoś zechciałby mi pomóc i napisać proste ustawienia arkusza stylów? chodzi mi o te float-y, clear-y i i width

pozdrawiam!
blasq
dziekuję za odpowiedź

problem w tym, że w podanym przykładzie następuje sztywne przypisanie w pikselach szerokości. Ja bym chciał, żeby to się działo automatycznie
Damonsson
Źle kliknąłeś w dział, "gotowe rozwiązania" jest trochę wyżej.
blasq
Witam
Jak wyraźnie zaznaczyłem, od kilku dni szukam właśnie gotowych rozwiązań, także na tym forum. To że piszę tu posta, najwyraźniej znaczy, że takiego rozwiązania nie znalazłem, i proszę o pomoc. Pomyślałem, że osoby, które to robią na codzień nie mają większego problemu z krótkim zdefiniowaniu float-ów i szerokości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.