blasq
29.11.2010, 20:31:43
Witam
od kilku dni szukam na różnych stronach i forach, i za Chiny nie mogę dojść do tego ja zrobić prosty trójpodział strony. Kilka lat nie robiłem stron, i ogarnia mnie czarna rozpacz....
chodzi mi o 3 kolumny, środkowa o szerokości 800px, boczne ustawiające się symetrycznie w zależności od szerokości przeglądarki. Mam 3 divy: left, main, oraz right.
dodatkowo chciałbym, żeby left i right równały wysokością do main, czyli do samego końca strony (tło boczne).
Może ktoś zechciałby mi pomóc i napisać proste ustawienia arkusza stylów? chodzi mi o te float-y, clear-y i i width
pozdrawiam!
Damonsson
29.11.2010, 20:50:09
blasq
29.11.2010, 21:06:23
dziekuję za odpowiedź
problem w tym, że w podanym przykładzie następuje sztywne przypisanie w pikselach szerokości. Ja bym chciał, żeby to się działo automatycznie
Damonsson
29.11.2010, 21:08:34
Źle kliknąłeś w dział, "gotowe rozwiązania" jest trochę wyżej.
blasq
29.11.2010, 21:23:54
Witam
Jak wyraźnie zaznaczyłem, od kilku dni szukam właśnie gotowych rozwiązań, także na tym forum. To że piszę tu posta, najwyraźniej znaczy, że takiego rozwiązania nie znalazłem, i proszę o pomoc. Pomyślałem, że osoby, które to robią na codzień nie mają większego problemu z krótkim zdefiniowaniu float-ów i szerokości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.