Witam.
Otóż zapoznałem się z podanym tematem i tak jak jest tam wspomniane, nie mogę wrzucić tego projektu w sieci. Ponadto zdawało mi się, że wypowiadać się będą tutaj osoby znające jquery ui, a przynajmniej elementy dialog i tabs. Mam jednak remedium na ten problem, mianowicie podobny temat na forum jquery (niestety bez zadowalającego rozwiązania):
http://forum.jquery.com/topic/dialog-div-s...ge-is-refreshedMój problem jest identyczny. Dodam tylko, że na tych dialog-boxach mam formularze, które są wysyłane kilkakrotnie niekiedy, a tego chcę uniknąć.
Mam też pewien pomysł jak temu zaradzić. Umieszczę elementy div - dialog-box na zewnątrz tabsów i tym samym zainicjalizuję dialogi na zewnątrz, a przy ładowaniu taba, wrzucę formularz do dialog-boxów przez js. Jak będę miał jakieś rezultaty to napiszę.
Niemniej jak ktoś ma inne pomysły (być może lepsze), to będę wdzięczny za pomoc.
[EDIT]
No niestety jest mnóstwo błędów przy tego typu rozwiązaniu, które zaproponowałem. Między innymi z synchronizacją skryptów, co powoduje na przykład niewypełnienie danymi formularza (pobrane przez ajax) itp. W tym momencie nie opłaca mi się zmieniać całej struktury skryptu bez gwarancji na sukces, dlatego byłbym wdzięczny, jeśli ktoś miał podobny problem i poradził sobie w jakiś sprytny i elegancki sposób, i mógł się nim ze mną podzielić
[EDIT 2]
Znalazłem tymczasowe rozwiązanie, nie wiem czy najlepsze, w każdym razie działa:
Przed przeładowaniem taba dla każdego dialog-boxa wywołuję kolejno metody destroy oraz remove. Przeładowanie taba jest z odpowiednim timeoutem (2-3 sekundy)