Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie na inną stronę
Forum PHP.pl > Forum > PHP
andrzejlechniak
Witam. Mam nietypowy problem. Chciałbym wysyłać zdjęcia na stronę i jednocześnie jakieś dane, np. do bazy danych, a zdjęcia na serwer. I w związku z tym, jak po pierwsze da się tak zrobić, że za pomocą jednego formularza w dwa różne miejsca wyśle się różne informacje. Po drugie, w jaki sposób mógłbym po przesłaniu np. zdjęcia do bazy, wstawić je (za pomocą kontrolki checkbox) do wyświetlania na stronie newsy lub zablokować jej dostęp, ew. zmienić wyświetlane dane?

Tu podaję linka do zdjęcia takiego przykładowego formularza:
http://screenshooter.net/4652136/txxwcnv

PS. Na stronie newsy mają się wyświetlać dane niezależnie od tego, czy wstawiłem je tam z formularza oraz te z formularza.
Jak to wyglądałoby od strony kodowej - PHP, MySQL, jQuery?

Proszę o odpowiedź, pozdrawiam, Andrzej Lechniak
krowal
Sprawa tak nietypowa jak śnieg w zimę winksmiley.jpg

Zrób skrypt który odbierze dane z formularza, zapisze je w bazie i jednocześnie zapisze uploadowany plik na dysku, nie o to chodzi ?
andrzejlechniak
Mniej więcej o to chodzi, ale pytanie jak mogę umieścić przesyłane zdjęcie lub informację na konkretną stronę?. Np, wpisałem wszystkie niezbędne dane w formularzu, ale chciałbym aby te dane umieszczone były tylko na konkretnej stronie (albo na 2,lub trzech stronach), np. na stronie news, za pomocą checkboxów i wyświetlane na tej stronie tylko wtedy, jeśli prześlę na tę stronę.

PS.Tak jak umieściłem to na załączonym obrazku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.