Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Wordpress] nie wyświetla się post z dużą ilością komentarzy
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
madel
Witam.

Prowadzę mały serwis oparty na WP MU, którego adresu wolałbym nie podawać.

W jednym z postów mam zażartą dyskusję i nazbierało się około 3100 komentarzy. Niestety wczoraj ten wpis nie wyświetla się. Pokazuje się biały ekran bez żadnej treści, nic. Przestaje się pobierać zawartość, jest w FF informacja "zakończono".

Wiem, że goście też nie mogą tam wejść - wypowiadali się we wpisach w innych wątkach.

Z poziomu panelu administracyjnego mogę wejść na edycję tego posta. Natomiast nie mogę wejść na edycję komentarzy do niego.

Wygląda na to jakby, nie wiem, była ich za duża liczba?

Konto mam komercyjne na serwerach proste.pl
Od razu napiszę, że mogę dodawać nowe posty, nowe komentarze w innych wątkach. Także BD nie jest zapełniona. Miałem notyfikację o nowych komentarzach via email. Sprawdziłem treść ostatnich opinii w odebranych mailach a także w zakładce Comments w panelu WP i jest tam zwykła treść. Żadnych nie wiem dziwnych ciągów znaków które mogą coś blokować...

O co chodzi?
fiszol
Wstaw gdzieś w kodzie (najlepiej na początku index.php)
i zobacz czy zwróci jakiś błąd gdy będziesz chciał wyświetlić tego newsa. Wydaję mi się że skrypt może przekraczać maksymalny czas wykonania.
madel
Dzisiaj dzien roboczy i taką oto dostałem odpowiedź od administracji hostingu:
Cytat
limit ktory jest zwiazany z tym ze strona nie wyswieltala sie poprawnie to
limit na maksymalnie wykorzystywana pamiec w php,
czym wiecej danych jest pobieranych z mysql'a tym tej pamieci wiecej potrzeba.

fiszol
Więc jeśli administrator serwera nie zwiększy wartości w memory_limit to nie wyświetlisz tych wpisów. Wątpię żeby udało Ci się zmienić tą wartość przy pomocy ini_set();, nawet jeśli to może to być postrzegane jako działanie na szkodę serwera.
gothye
jeśli zadziała to administrator będzie monitorował obciążenie serwera

[edit]

swoją drogą ,nie masz właczonego stronicowania komentarzy w WP ?
madel
Witam.

Prowadzę mały serwis oparty na worpdpressie (mu). Dzisiaj rano przestał się wyświetlać. Pojawia się tylko komunikat No input file specified.
Jakikolwiek wpisany adres strony wordpressa powoduje wyświetlenie ww. komunikatu czyli gdy wpisuję:
- tylko domenę
- domenę + /index.php
- domena/link_do_podstrony
- a nawet link do wp-amin.php / wp-login

Najpierw myślałem, że to coś z WP ale... miałem wgrane do katalogu z wordpressem luźne pliki z końcówką php i wpisanie ich powoduje również pokazanie podanego wyżej komentarza. Natomiast wyświetlają się pliki .txt i .html

Dodam, że nic nie zmieniałem w ustawieniach itp.

Próbowałem googlować ale to co znalazłem jest inne niż mój przypadek. Podaję poniżej zawartość pliku .htaccess:

1. RewriteEngine On
  2. RewriteBase /
  3.  
  4.  
  5. #uploaded files
  6. RewriteRule ^(.*/)?files/$ index.php [L]
  7. RewriteRule ^(.*/)?files/(.*) wp-content/blogs.php?file=$2 [L]
  8.  
  9. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
  10. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
  11. RewriteRule . - [L]
  12. RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-.*) $2 [L]
  13. RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
  14. RewriteRule . index.php [L]

Jakieś szanse na rozwiązanie problemu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.