Juzek
28.01.2011, 15:43:52
Witam.
Chciałbym Was poprosić o informacje z jakich programów (win/lin) korzystacie przy projektach opartych o symfony. Osobiście korzystam z PhpEdit i ORM Designer. Próbowałem NetBeans ale bardzo słabo formatuje kod, o ile w ogóle można to nazwać formatowaniem, dodatkowo musiałem go włączać wieczorem by rano skończył się proces skanowania projektów.
Dziękuję za wartościowe odpowiedzi.
Pozdrawiam.
bikerszymek
28.01.2011, 16:18:35
Nie wiem jaka masz maszynę i ile otwartych jednocześnie projektów, że skanują Ci się one kilka godzin! Od kiedy NetBeans ma wsparcie dla symfony (mam nadzieje, że dla Symfony2 też będzie podobnie) to jest to moim zdaniem bardzo wygodne narzędzie do tego własnie FW. A jeśli chodzi o formatowanie to nie rozumiem w czym problem? Przecież wszystko można sobie zmienić w ustawieniach, z resztą nie przesadzaj domyślne nie jest aż takie złe.
Pzdr.
toffiak
28.01.2011, 19:04:02
http://wiki.netbeans.org/ScanOnDemandRozwiązuje większość problemów z ciągłym skanowaniem projektów, warto także korzystać z najnowszej wersji Netbeansa
Gribo
28.01.2011, 23:34:27
osobiście korzystam z PhpEd + firefox z kilkoma wtyczkami + phpMyAdmin + fiddler 2. Jako serwer stoi xampp
Do drobnych poprawek używam NotePad++ i to chyba tyle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.