agemlonZ
28.01.2011, 22:49:36
Witam! Czy istnieje możliwość włączenia magicquotes w PHP 5.3, bo z tego, co czytałem na php.net, to tam jest napisane, że nie zaleca się stosowania magicquotes w PHP 5.3. Czyli chyba istnieje możliwość włączenia. Posiadam właśnie taki skrypt, co potrzebuje magicquotes, a innego takiego skryptu po prostu nie ma. Dzięki za odpowiedzi!
Mephistofeles
28.01.2011, 22:51:08
Da się, przez php.ini. Z ciekawości zapytam: co to za skrypt?
agemlonZ
29.01.2011, 11:13:33
Jest to skrypt AMX BANS. Mam serwer Counter-Strike 1.6 i to jedyny skrypt, który wypisuje wszystkie bany na stronie internetowej. Mógłbym samemu wszystko napisać i z bazy danych wyciągnąć te dane banów, ale mi się nie chce. Wolę ten skrypt, bo jest bardzo dobry. I właśnie ja mam hosting w boo.pl i chyba nie mam dostępu przez php.ini , więc to chyba odpada. Jakieś inne sposoby? Dzięki za odpowiedź.
czachor
29.01.2011, 11:35:09
magic_quotes_gpc możesz włączyć w htaccess, pozostałe magic_quotes_* przez ini_set()
http://pl.php.net/manual/pl/ini.list.php
agemlonZ
29.01.2011, 11:54:25
Szukałem w internecie i znalazłem tylko to, że potrzebna komenda do włączenia magicquotes w .htaccess to php_value magic_quotes_gpc 1
Nie znalazłem gdzie mam ją wkleić, w którym miejscu i jak. Próbowałem różnie wklejać. Oto mój plik .htaccess:
#
# Uncomment the statement below if you want to make use of
# HTTP authentication and it does not already work.
# This could be required if you are for example using PHP via Apache CGI.
#
#<IfModule mod_rewrite.c>
#RewriteEngine on
#RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L]
#</IfModule>
<Files "config.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>
<Files "common.php">
Order Allow,Deny
Deny from All
</Files>
Czy moglibyście mi powiedzieć, jak go zmodyfikować, aby magicquotes działało? Wielkie dzięki!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.