Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie na inną podstronę (poza sekcją head)
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
FreeFend
Czy istnieje prosty sposób rozwiązania problemu zawartego w temacie. Modyfikacja sekcji head (meta http-equiv="refresh", header("Location") itd.) nie wchodzi w grę gdyż jest to CMS i cała sekcja head i template są już dawno załadowane z innego pliku (engine.php) w momencie sprawdzania funkcji więc jest już to wysłane. Sama modyfikacja engine.php też nie wchodzi w rachubę. .htaccess też odpada. Problem dotyczy przekierowania do koszyka zakupów.

coś na zasadzie:
  1. if ($_GET['perform'] == 'add_to_cart')
  2. {
  3. if($_SESSION['user_loggedon'] != "y")
  4. {
  5. przekieruj do login.php; //<-- ta linijka właśnie.
  6. }
  7. else
  8. {
  9. DodajDoKoszyka(); //i spokojnie kontynuuj zakupy na tej samej podstronie, bez każdorazowego przechodzenia przez koszyk.
  10. }
  11. }

Dane jak widać wysyłane z formularza. Można oczywiście zrobić dwa formularze z innym odsyłaczem dla zalogowanych i niezalogowanych ale wówczas sytuacja zmusi do każdorazowego przechodzenia przez koszyk ale to już OT, prócz tego z tym sobie poradzę.

Można ofc też wpierw dodawać rzeczy do koszyka i po przejściu do kupna podawać wtedy dane (czy logować czy rejestrować) ale to też OT i nie dotyczy zasadniczo pytania w temacie.

Więc jeżeli istnieje prosty sposób na pewnego rodzaju warunkowe przekierowanie "z wnętrza" pliku (obojętnie czy php czy js) to proszę o podanie go, jeżeli nie proszę o krótką odpowiedź i zamknięcie. Chociaż skoro nigdzie nie znalazłem takiego rozwiązania to przypuszczam, że takowego rozwiązania nie ma.

Trochę tego nababrałem ale musiałem sie ubezpieczyć przed pewnymi "mondrymi" poradami. A więc - czytać dokładnie pytanie smile.gif

karolrynio
http://php.net/manual/en/function.header.php

Najłatwiejszy sposób.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.