coś na zasadzie:
if ($_GET['perform'] == 'add_to_cart') { if($_SESSION['user_loggedon'] != "y") { przekieruj do login.php; //<-- ta linijka właśnie. } else { DodajDoKoszyka(); //i spokojnie kontynuuj zakupy na tej samej podstronie, bez każdorazowego przechodzenia przez koszyk. } }
Dane jak widać wysyłane z formularza. Można oczywiście zrobić dwa formularze z innym odsyłaczem dla zalogowanych i niezalogowanych ale wówczas sytuacja zmusi do każdorazowego przechodzenia przez koszyk ale to już OT, prócz tego z tym sobie poradzę.
Można ofc też wpierw dodawać rzeczy do koszyka i po przejściu do kupna podawać wtedy dane (czy logować czy rejestrować) ale to też OT i nie dotyczy zasadniczo pytania w temacie.
Więc jeżeli istnieje prosty sposób na pewnego rodzaju warunkowe przekierowanie "z wnętrza" pliku (obojętnie czy php czy js) to proszę o podanie go, jeżeli nie proszę o krótką odpowiedź i zamknięcie. Chociaż skoro nigdzie nie znalazłem takiego rozwiązania to przypuszczam, że takowego rozwiązania nie ma.
Trochę tego nababrałem ale musiałem sie ubezpieczyć przed pewnymi "mondrymi" poradami. A więc - czytać dokładnie pytanie