//EDIT:
Problem udało mi się rozwiązać ! Korzystam z pluginu tinyMC do edycji tekstu zanim będzie wysłany do bazy danych. Po edytowaniu tekstu należało wyłączyć pulgin i dopiero odpalić skrypt przyciskiem - wtedy ładnie przekazuje tekst do bazy z jednym małym wyjątkiem...
Edytowany tekst nie zostaje w całości przekazany do bazy, zostaje okrojony do ok 100-200 znaków a czasem mniej... wiedzie może o co chodzi ?
Zwykły tekst w całości przekazuje do bazy, natomiast kod html, który właśnie znajduje się w tym polu ucina albo nic nie wysyła...
HTML:
<div id="edytor2"> <form name="edycja"> <input type="hidden" name="przedmiot" value="'.$przedmiot.'"/> <input type="hidden" name="lab" value="'.$lab.'"/> <left><input type="button" name="zapisz" value="Zapisz" class="groovybutton" title="" onmouseover="goLite(this.form.name,this.name)" onmouseout="goDim(this.form.name,this.name)" onclick="MyRequestAjax(value);"/></left> </form> </div>
Ajax:
var xmlHttp function MyRequestAjax() { xmlHttp = GetXmlHttpObject(); var urll = document.edycja.przedmiot.value; var urll2 = document.edycja.lab.value; var urll3 = document.edycja.tytul.value; var urll4 = document.edycja.elm1.value; var url = "dodajcw.php?&opcja=3"+"&przedm="+urll+"&lab="+urll2+"&tytul="+urll3+"&tresc="+urll4; xmlHttp.onreadystatechange = stateChanged; xmlHttp.open("GET", url, true); xmlHttp.send(null); } function stateChanged() { if (xmlHttp.readyState == 4 || xmlHttp.readyState == "complete") { document.getElementById("edytor2").innerHTML=xmlHttp.responseText; } } function GetXmlHttpObject() { var request = null; if (window.XMLHttpRequest) { request = new XMLHttpRequest(); } else if (window.ActiveXObject) { request=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } return request; }
Wszystkie dane czyli:
var urll = document.edycja.przedmiot.value; var urll2 = document.edycja.lab.value; var urll3 = document.edycja.tytul.value;
Przesyłają się bez problemu do mojego skryptu php jedynie jest problem z pobieraniem zawartości pola textarea o nazwie elm1:
var urll4 = document.edycja.elm1.value;
Przed chwilą próbowałem:
var urll4 = document.getElementById("elm1").value;
Ale tez nie działa

Zauważyłem, ze w obu przypadkach jak zmienię .value na np. .name to wyświetla się nazwa tego textarea, czyli jest prawie dobrze... może jakoś inaczej się pobiera zawartość textarea ?
Może projekt ciekawy wybrałem, ale jest bardzo problemowy, mam nadzieje, że pomożecie mi rozwiązać ten problem bo z reszta dam radę

Z góry dzięki !