Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WinduCMS
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
WinduCMS
Polecam nowy system CMS o nazwie WinduCMS, więcej pod adresem www.windu.org, system jest darmowy i świeży :-)

Skrypt napisany jest strukturalnie a role bazy danych pełnią pliki, rozwiązanie takie jest obecnie najwydajniejsze dla małych i średnich stron www, rzecz jasna zostało ono gruntownie przetestowane, mimo to zachęcam do polemiki oraz do pobierania i oceniania nowego systemu!
darko
O matko! Zerkam z ciekawości w kod jakiejś funkcji, a tu zamiast return widzę echo. Ekhm.. zdajesz sobie sprawę, jak trudny w konserwacji, zarządzaniu i modyfikacji jest Twój kod pisany w całości strukturalnie? Nie wiem czy kiedykolwiek zdecydowałbym się na użycie tego narzędzia, chociażby z obawy, że jeśli zechciałbym dokonać pewnych modyfikacji w kodzie, musiałbym każdorazowo spędzić długie godziny na szukaniu odpowiednich miejsc do podmiany. Dlaczego nie piszesz obiektowo z wykorzystaniem wzorca MVC? Obecnie to już niemal standard. Kolejną sprawą jest polska konwencja nazewnicza funkcji, zmiennych i plików. Nie uważasz, że nazwy anglojęzyczne też już są standardem? Następna sprawa to czy wiesz, co to jest phpDoc i dlaczego nie stosujesz odpowiednich komentarzy i wcięć w kodzie. Przecież to jest jakaś masakra. Gdzie jest dokumentacja? Gdzie są testy jednostkowe frameworka? Może ja ślepy jestem?
Podsumowując, nie wyobrażam sobie skorzystania z Twojego rozwiązania nawet przy małym projekcie z w/w powodów, nie wspominając już o czymś większym.
Pozdrawiam
wookieb
Cytat(WinduCMS @ 25.02.2011, 01:46:40 ) *
Skrypt napisany jest strukturalnie a role bazy danych pełnią pliki, rozwiązanie takie jest obecnie najwydajniejsze dla małych i średnich stron www,

Dla małych nie ma właściwie żadnej różnicy, dla średnich raczej nie. Wszystko zależy co rozumiesz pod słowem "średnich".
erix
Graficznie mi się podoba. Po prostu. wink.gif

Cytat
a role bazy danych pełnią pliki, rozwiązanie takie jest obecnie najwydajniejsze dla małych i średnich stron www
\
Pliki .txt? No bądźmy poważni, tego się żaden akcelerator nie czepi.
WinduCMS
Jest to system który pisałem jakiś czas temu, i aktualnie trwają prace nad kolejną wersjią już zancznie poprawniejszą z punktu widzenia programisty PHP, co do konserwacji itd aktualnie przepisujemy wszytsko na MVC, i rozważam implementacje smartów, sam system na działać a grupa docelowa to nie zawansowani progamisci PHP ktorzy sami sobie taki mogą napisać a raczej ludzie którzy sami chcą zrobić sobie stronę www, pod pojęciem średni rozumiem do 10000 podstron oraz o ruchu około 10000 wejsc dziennie.
darko
Pozwólcie wybrać czy Smarty czy szablony natywne php.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.