kilab
22.03.2011, 15:55:08
Problem podany przez klienta jest taki. Po wejściu na stronę bezpośrednio (wpisując adres w przeglądarce) po kliknięciu w banner w formacie flash nie ma przekierowania na stronę, na którą banner kieruje. Po wejściu na stronę przez link z innej witryny, animacja działa prawidłowo - jest przekierowanie pod żądany adres. W pliku flasha na najwyższej warstwie jest prostokąt bez wypełnienia, do którego przy kliknięciu jest przypisana akcja getURL. Jako parametr, adres strony podawany jest oczywiście z 'http://'.
Nie udało mi się znaleźć żadnego komputera na którym takie coś miałoby miejsce, w każdym przypadku wszystko działa. Jak napisałem, takie ustalenia podał klient.
Pytanie do wszystkich. Jakieś pomysły jak ew. takie zdarzenie wyeliminować? Czy możliwe jest w ogóle wystąpienie takiego problemu?
wookieb
22.03.2011, 15:56:12
A podaj link do strony na której taka sytuacja występuje.
kilab
22.03.2011, 16:04:32
Chodzi o reklamy w nagłówku - Opla i Chevroleta
link
wookieb
22.03.2011, 16:08:19
Wszędzie działa, ie6 - 8, ff 3.6, safari, chrome
Dowiedz się więcej na temat środowiska w którym klient ma problem. System, przeglądarka, Czy przeglądarka ma jakieś dodatki.
kilab
22.03.2011, 16:14:32
I ja kilka zestawów sprawdziłem i działa. Klient mówił, że sprawdzał na 4 różnych komputerach - w pracy i w domu, przeglądarki IE i Firefox. Myślałem również, że może jakaś wadliwa wersja Flasha, zaleciłem aktualizację, nic. Postaram się uzyskać informacje dot. jednego konkretnego stanowiska, tylko nie wiem, czy to coś da skoro klient zapewnia, że sytuacja ma się na czterech różnych .
edit: Jak się okazało, problem występuje jedynie przy poprzedzeniu adresu 'www.' Pomijając ten fragment, problem nie występuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.