Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nieznikające białe tło CKEditor
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
bielu000
Witam chciałem dodać sobie do mojej strony CKEditor, mialem z tym trochę problemów bo nie wiedziałem za bardzo jak no ale dodałem do heada adresy plików js oraz css odpowiednie id textarea no i pokazało sie ale mam pewniem problem. Co prawda CKEditor działa ale częsciowo.
Tzn kiedy chcę dodać jakiś obrazek odnoścnik cokolwiek to pojawia się to okienko gdzie trzeba wpisać parametry i i cokolwiek wpiszę albo dam x to okno znika ale zostaje to białe tło które włącza się przy próbie dodania odnośnika itp no i to okno nie znika i uniemożliwia dalszą pracę. Mogę tylko i wyłącznie odświeżyć stronę.
Co jest nie tak ?
Pozdrawiam
Kshyhoo
1. Podaj kod, jasnowidze są strasznie zajęci.
2. Czy edytor w wersji bez Twoich zmian działa poprawnie?
bielu000
Wiesz ja tam w sumie żadnego kodu nie zmieniałem po prostu w index.php dałem odnośniki do skryptów tak jak było na stronie tego edytora(podejrzałem źródło)
O to dopisałem w headzie:

<script type="text/javascript" src="ckeditor/ckeditor.js"></script>
<script src="ckeditor/_samples/sample.js" type="text/javascript"></script>
<link href="ckeditor/_samples/sample.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

<script type="text/javascript" src="ckeditor/ckeditor.js">
CKEDITOR.replace( 'page-sql',
{
fullPage : true
});

</script>

Edytor działa dobrze tylko wtedy gdy wejdę na dokumentację czyli tam gdzie pisze co i jak, tam jest dołączony można zobaczyć jego funkcje i tam działa dobrze. Ale na mojej podstronie działa tak jak już powyżej napisałem
Kshyhoo
'Używaj BBcode. Ja dodaję edytor tylko tak:
  1. <script type="text/javascript" src="includes/ckeditor/ckeditor.js"></script>
  2. <textarea cols="80" id="editor1" name="editor1" rows="10"></textarea>
  3. <script type="text/javascript">
  4. //<![CDATA[
  5. CKEDITOR.replace( "editor1",
  6. {
  7. extraPlugins : "uicolor",
  8. uiColor: "#AADC6E",
  9. height : "600px",
  10. filebrowserBrowseUrl: '/includes/ckeditor/filemanager/index.html',
  11. on :
  12. {
  13. }
  14. });
  15. //]]>
  16. </script>

Spróbuj...
bielu000
No ok faktycznie teraz działa, dzięki wielkie a możesz mi jeszcze powiedzieć na jakich zasadach działa CKEditor tzn mogę go wykorzystywać na stronach, które sprzedaje tzn robię na zamówienie ? Czy raczej nie ? A jeśli tak to czy musze umieszczać jakąś informację o tym w stopce ?
Kshyhoo
Czytaj...
bielu000
Hmm nie bardzo rozumiem czylo wolno mi go wykorzystywać na swoich stronach ?
Kshyhoo
Na swoich tak...
bielu000
Z tego co tam wyczytałem i znalazłem jeszcze na innych stronach to wynika, że mogę go dodawać do stron które sprzedaje ale pod warunkiem że moja strona też będzie na licencji Open Source. Dobrze to zrozumiałem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.