Witajcie mam problem. Otóż potrzebuję się zalogować na pewien serwis przy użyciu skryptu PHP. Następnie serwis ten ustawia ciasteczko z wartością auth. Potem robie przekierowanie z mojego skryptu na ten serwis (udostępniający pliki). Przekierowanie robie po to żeby nie zużywało mi transferu z serwera, bo tak normalnie mógłbym zrobić GET na linku do pliku i serwer by mi zwrócił plik. Lecz w momencie kiedy robię przekierowanie to wszystko nie dzieje się już na serwerze moim lecz po stronie użytkownika, a więc skrypt z serwera udostępniającego pliki sprawdza cookie.. i nie znajduje czyli uznaje że nie zalogowano się. Próbowałem już ustawiać cookie z mojego skryptu PHP i udało mi się to, lecz ciasteczko nie zostaje zaakceptowane przez serwis ponieważ najprawdopodobniej w auth zapisują IP z którego się logowano, a te jak wiadomo jest adresem serwera na którym stoi mój skrypt. Tak więc moje pytanie, jak to zrobić aby zalogować się "po stronie użytkownika" ? Myślałem o JavaScript lecz mam o nim baardzo małe pojęcie. Macie jakies pomysły ?