Hej,
Podpinam button "like it" dostarczany przez FB na jednym z wykonywanych serwisów. Prawidłowo mam osadzone tagi Open Graph (walidowane w Facebook Linter), button jest wstawiany poprzez <iframe/> (z prawidłowym parametrem "href").
Na chwilę obecną:
1. Gdy wstawiam na walla link do konkretnej podstrony to wszystkie dane uzupełniają się prawidłowo (widać ustawiony w OG tytuł, obrazek itd)
2. Gdy klikam na button "like it" to nie ważne na jakiej podstronie jestem cały czas jest dodawana tylko i wyłącznie strona główna (pomimo parametru "href" w ramce, oraz tagu "og:url")
Wie ktoś może co jest przyczyną problemu nr. 2? Pomimo prawidłowego ustawienia wszystkich niezbędnych danych ten button zdaje się olewać wszystko i ciągle "lubi" wyłącznie stronę główną seriwsu.
Może jest to wynik jakiś "myków", o których nie pisano nigdzie w dokumentacji (np. słowo "test" w domenie)?
W ramach szukania przyczyny całą stronę praktycznie wyczyściłem. W <body/> pozostał jedynie button, lecz nadal to niczego nie wyjaśnia.
Macie może jakieś propozycje jak rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam,
Ps. co do "myków" - wspominam o nich, ponieważ miałem podobną sytuację z URLem do obrazka wstawianym jako parametr og:image - obrazek nie wyświetlał się, prawdopodobnie z tego powodu, że w URLu były przekazywane parametry do generatora miniaturki po stronie serwisu. O dziwo w dokumentacji FB nie znalazłem wzmianki o tym aby takie linki były blokowane.